Update - OnlyFans bant toch geen seksuele content

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 15:30
pexels cottonbro 5054213f1629891169
Vorige week zorgde OnlyFans voor nogal wat ophef. Het bedrijf besloot namelijk om alle seksuele content in de ban te doen. De oprichter verklaart nu waarom die opmerkelijke keuze is gemaakt.

Update - OnlyFans bant toch geen seksuele content

Na de opvallende beslissing van vorige week heeft OnlyFans toch besloten om niet haar gebruiksvoorwaarden aan te passen. Dat heeft het bedrijf laten weten door middel van een Tweet. Volgens het bericht heeft het platform garanties weten te krijgen waardoor de verandering van de policy niet nodig is.

Origineel bericht

OnlyFans is opgericht om content creators dichter bij hun fans te brengen, door een platform aan te bieden waar abonnees direct contact kunnen krijgen met hun favoriete creator en toegang hebben tot exclusieve content. Het platform stond alleen al snel bekend om de vele seksuele content.
Vorige week besloot OnlyFans om een opvallend besluit te nemen. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat alle video’s en foto’s vanaf 1 oktober geen ‘expliciete seksuele content’ meer mogen bevatten. Daarmee kan het bedrijf dus veel verlies lijden, maar oprichter Tim Stokely heeft nu in gesprek met The Financial Times de reden voor de beslissing gegeven.
Het bedrijf had al eerder aangegeven te maken te hebben met stijgende druk van de bankensector en betalingsdiensten en Stokely gaat daar nu dieper op in. Zo wilden de banken JPMorgan Chase, Bank of New York Mellon en de Metro Bank niet meer met OnlyFans samenwerken door de seksuele content. Bank of New York Mellon zou zelfs alle transacties waar OnlyFans bij betrokken was hebben geblokkeerd.

OnlyFans niet het eerste slachtoffer

Het populaire platform is dus enorm onder druk gezet door banken, maar is daarbij niet het eerste bedrijf dat daarmee te maken krijgt. Eerder was het namelijk al Patreon, dat soortgelijke functies als OnlyFans aanbiedt, dat slachtoffer is geworden van betalingpartners. Dat platform heeft uiteindelijk ook seksuele content moeten verbannen om te kunnen blijven bestaan.
Dit bericht is op 25 augustus 2021 bijgewerkt.