Destiny 2 performance kan achteruit gaan door nieuwe anti-cheat software

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 16:00
destiny 2 beyond lightf1591713941
Bungie heeft een nieuwe stukje software geïmplementeerd in Destiny 2 om valsspelers tegen te gaan. De anti-cheat software kan alleen wel een impact hebben op de performance van de game.
Al sinds de release van Destiny 2 heeft de game te maken gehad met cheaters. Ontwikkelaar Bungie heeft al meerdere stappen genomen om ervoor te zorgen dat er minder valsspelers in de game hun gang kunnen gaan. Daar is nu de volgende stap in genomen, want Bungie heeft met update 3.3.0 een nieuwe anti-cheat software geïntroduceerd: Battleye.
Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat de beveiliging van Destiny verhoogd en het makkelijker maken voor Bungie om cheaters in de game te detecteren - om ze vervolgens natuurlijk te bannen. In de blogpost legt Bungie alleen wel uit dat de nieuwe software een negatief effect kan hebben op de performance van de game.

Nieuwe Destiny 2 uitbreiding op komst

De nieuwe anti-cheat software voor Destiny 2 is dus een mixed bag als het gaat om voor- en nadelen, maar spelers kunnen wel naar iets anders moois uitkijken. Na lang wachten, en flink wat uitstel, is namelijk eindelijk de nieuwe releasedatum van The Witch Queen uitbreiding bekendgemaakt. Op 22 februari 2022 kunnen spelers met de gloednieuwe DLC aan de slag.