Oprichter OnePlus verlaat bedrijf na machtsstrijd

  Carl Pei, de oprichten van de Chinese smartphonegigant OnePlus heeft plots het bedrijf verlaten. Zijn vertrek is het gevolg van een machtsstrijd die binnen het bedrijf plaatsvindt.

  Wat is er intern gebeurd bij OnePlus?

  Opvallend is alleen dat de oprichter zelf via een forum van OnePlus laat weten dat hij om een hele andere reden vertrekt:

  “Ik wil graag meer tijd met vrienden en familie spenderen”.

  Eerder deze maand kwam al naar buiten dat er een interne strijd was tussen Pei en zijn medeoprichter Pete Lau. Pei stond vaak naar buiten toe in het middelpunt, mede omdat hij vloeiend Engels spreekt, terwijl Lau op de werkvloer meer de baas was.

  Pei geeft nu dus aan dat hij stopt om meer op zijn privé te focussen. Toch beweren meerdere bronnen dat Pei eruit is gestapt om zelf een nieuw bedrijf op te starten.

  OnePlus

  De opkomst van de Chinese smartphone

  In 2013 richten de twee mannen het bedrijf op. Hiervoor hadden de heren beide hoge functies bij OPPO. Dit is zeker geen toeval, want OnePlus is een dochteronderneming van OPPO en volledig in handen van OPPO.

  OnePlus wist de afgelopen jaren zich snel te vestigen op de Westerse markt met over het algemeen prima smartphones voor een lage prijs. Bij ons viel de nieuwe OnePlus 8T (8,5 op schaal van 10) en de OnePlus Nord (8,8 op schaal van 10) ook goed in de smaak.

  Aan de andere kant waren er bij veel mensen ook twijfels rondom de privacy, omdat OnePlus één van de grootste Chinese smartphonemerken is en er in het verleden ook incidenten voorgevallen zijn rondom privacy bij OnePlus. Zo werden creditcards gegevens van 40.000 mensen gestolen en het bleek dat OnePlus de gebruikersgegevens niet anoniem opsloeg. OnePlus beloofde beterschap, maar of het helemaal waterdicht is blijft de vraag.

  Het Chinese moederbedrijf van OnePlus, OPPO timmert de laatste tijd ook lekker aan de weg. Begin deze maand kondigde OPPO een compleet nieuwe, relatief goedkope smartphone lijn aan. De nieuwe OPPO Reno4, Reno4 Pro en Reno4 Z gaan ondanks de best aardige specificaties slechts 400, 600 en 800 euro kost

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.