iPhone 12 presteert slechter dan iPad Air

  Apple heeft vorige week haar nieuwe producten uit de doeken gedaan. We zagen de onthulling van een gloednieuwe iPhone 12-serie met onder andere een nieuwe iPad Air. Nu is gebleken dat de iPhone 12 een stuk slechter presteert dan de iPad Air, terwijl de apparaten dezelfde chipset hebben.

  iPhone 12 maakt niet optimaal gebruik van A14 Bionic-chip

  Er zijn afbeeldingen opgedoken waar we het verschil in prestatie zien tussen de nieuwe iPhone 12 en iPad Air. De beelden komen van de website AnTuTu. Hier zien we dat de nieuwe iPad Air tot wel 30 procent beter presteert. Dit is best een merkwaardig feit, aangezien de iPhone 12 gebruikmaakt van precies dezelfde chip. Misschien ligt het wel aan het formaat van de iPad Air, maar dat is niet het enige waar dit verschil tussen iPhone 12 en iPad Air aan ligt.

  iPhone 12 prestatie ligt aan de batterij

  Volgens AnTuTu komt dit verschil door de restricties die de iPhone 12 batterij heeft. Daarnaast zou de koeling van de iPhone 12 meewerken aan het onderpresteren ten opzichte van de nieuwe iPad Air. Waarschijnlijk gaat dit niet echt een probleem worden tijdens dagelijks gebruik, maar het is toch iets opmerkelijks. De iPhone 12-lijn werd uitgebracht als de snelste en meest geavanceerde iPhone ooit. Als we nu zien dat diezelfde iPhone niet eens beter presteert dan een iPad, dan gaan de vraagtekens komen.

  Wat vinden jullie van de nieuwe iPhone 12 en iPad? Laat het ons weten in de comments. Laat ons ook weten of jij een nieuwe iPhone in huis gaat halen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.