Omstreden Ajax transfer was idee van Mislintat

News
vrijdag, 22 september 2023 om 18:30
De transfer van Borna Sosa naar Ajax heeft, zoals al eerder vermeld, de aandacht getrokken vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Na het gelijkspel tegen Olympique Marseille liet Maurice Steijn doorschemeren dat de omstreden Sven Mislintat graag Borna Sosa wilde aantrekken.
Het onderzoek naar deze deal is momenteel aan de gang, waarbij twee partijen in het bijzonder in het middelpunt van de belangstelling staan: zaakwaarnemerskantoor AKA Global, met agent Arthur Beck als voornaamste vertegenwoordiger, en Matchmetrics GmbH, een bedrijf van technisch directeur Sven Mislintat.
Een opmerkelijk aspect van deze zaak is de verwarring rond wie Sosa eigenlijk bij Ajax heeft aanbevolen. Eerder beweerde Beck dat het niet Mislintat, maar trainer Maurice Steijn was die Sosa bij Ajax had voorgesteld. Dat werd later weerlegd, waarbij werd gesteld dat Steijn juist de terugkeer van Nicolás Tagliafico wenste en dat Sosa via Mislintat in beeld kwam. Het lijkt erop dat hierover geen duidelijke conclusie is.

Nog meer onduidelijkheid

Tijdens een interview na het gelijkspel van Ajax tegen Olympique Marseille, waarbij Borna Sosa op het veld stond, gaf Steijn zijn kant van het verhaal. Hij bevestigde dat Sven Mislintat met het idee van de komst van Sosa naar Ajax kwam, maar benadrukte ook dat hijzelf Sosa als een goede speler beschouwde. Dit lijkt te suggereren dat zowel Mislintat als Steijn hun inbreng hadden in de transfer.
Deze situatie heeft de aandacht getrokken vanwege mogelijke conflicterende belangen tussen de verschillende partijen, met name gezien de rol van Matchmetrics GmbH, dat gelinkt is aan Mislintat. Het onderzoek naar deze zaak zal ongetwijfeld meer duidelijkheid verschaffen over de exacte betrokkenheid van alle partijen en of er sprake is geweest van belangenverstrengeling. Voor nu blijft de transfer van Sosa naar Ajax omgeven door controverse en vragen over hoe deze tot stand is gekomen.

Populair Nieuws