Netflix toont eerste trailer van ‘echte’ Squid Game

News
vrijdag, 22 september 2023 om 17:30
squidgame unit 104 35431 1f1633356758
Alweer twee jaar geleden kwam Netflix met de enorme hit Squid Game. Die serie was fictie, maar binnenkort kun je zien hoe de serie als het ware “echt” gespeeld wordt. Er is nu een eerste trailer te zien voor Squid Game: The Challenge.
In de serie Squid Game doet de hoofdpersoon mee aan een reeks kinderspelletjes, waarmee uiteindelijk een flink geldbedrag te verdienen is. Maar de werkelijkheid is geen kinderspel, want wie één van de uitdagingen niet weet te volbrengen, overleeft het hele gebeuren niet. Netflix heeft besloten van hetzelfde concept een realityserie te maken.
Daarin spelen 456 deelnemers om een geldprijs van 4,56 miljoen dollar. Veel van de uitdagingen zijn overgenomen uit Squid Game, maar er zijn ook nieuwe spelletjes. De deelnemers die uitvallen mogen in deze versie gelukkig wel blijven leven.
Squid Game: The Challenge, zoals Netflix deze realityserie noemt, heeft nu een trailer gekregen. Netflix heeft ook de releasedatum aangekondigd. Eerder werd al bekend dat de serie in november zou verschijnen, nu staat hij gepland voor 22 november.

Squid Game: The Challenge al snel controversieel

Squid Game: The Challenge is nog niet uit, maar was bij de opnames eigenlijk meteen al controversieel. Bij één van de draaidagen zouden de deelnemers lang in een koude hangar hebben moeten verkeren, waarbij sommige mensen naar verluidt onderkoeld raakten. Deelnemers gaan dus misschien niet dood, maar meedoen lijkt alsnog onaangenaam.