Olav Mol blijft wel commentator in F1 22

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 9:00
olav mol f1 2020f1650961150
Na ruim 30 jaar commentator te zijn geweest voor de Formule 1, heeft Olav Mol dit jaar het stokje moeten overdragen aan het nieuwe duo van Viaplay. De bekende stem zal alleen nog wel te horen zijn in F1 22.
Voor het eerst sinds 1991 is de stem van Olav Mol niet meer te horen bij de live uitzendingen van de Formule 1. De rechten van de koningsklasse van de motorsport zijn namelijk van Ziggo naar Viaplay gegaan en de nieuwe streamingdienst heeft besloten om een beroep te doen op nieuwe commentatoren: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.
Het duo kan tot nu toe niet op heel veel goedkeuring rekenen van de Formule 1-kijkers, wat duidelijk wordt uit veel klachten op social media. Fans van Olav Mol kunnen de vertrouwde stem in ieder geval wel blijven horen in F1 22. EA en Codemasters hebben de samenwerking met de commentator verlengd, dus als je de game in het Nederlands hebt staan, zal de stem van Mol automatisch te horen zijn.
Speel je de game in het Engels, dan kan je in die taal wel nieuwe stemmen horen. Zo kan je naast David ‘Crofty’ Croft kiezen om te luisteren naar het commentaar van Alex Jacques. Ook verleent Natalie Pinkham haar stem aan de game. De stem van de Race Engineer is veranderd naar die van Marc ‘Elvis’ Priestley, een voormalig engineer van McLaren die tegenwoordig zijn kennis deelt via YouTube.

Naar Olav Mol luisteren tijdens races

Kan je echt niet leven zonder de stem van Olav Mol tijdens Formule 1 races, dan is er gelukkig een oplossing. Via de Grand Prix Radio app verzorgt Mol namelijk nog steeds live commentaar tijdens races. Er zit zelfs een speciale slider in de app zodat je het commentaar en de race met elkaar kan synchroniseren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties