EA komt eindelijk weer met nieuwe Lord of the Rings-game

News
maandag, 09 mei 2022 om 18:00
heroes of middle earthf1652107436
Er zijn weinig fictieve universums zo geliefd als dat van The Lord of the Rings. We hebben door de jaren heen al heel wat uitstapjes naar die wereld mogen maken in games. Nu heeft EA een nieuwe titel aangekondigd in de vorm van Heroes of Middle-earth.
EA werkt samen met Middle-earth Enterprises aan een nieuwe Lord of the Rings-game. Het gaat om een mobile game genaamd Heroes of Middle-earth. De game is een free-to-play RPG waarin je veel verhalen uit het universum van The Lord of the Rings en The Hobbit kunt meemaken.
Die verhalen zul je spelen met een brede selectie aan personages uit de wereld van Tolkien. Daarbij zul je turn-based gevechten spelen en een groot aantal collectibles kunnen verzamelen. Uiteindelijk neem je het op tegen het grote kwaad van Middle-earth.

Wanneer is Heroes of Middle-earth beschikbaar?

Het is nog onbekend wanneer Heroes of Middle-earth beschikbaar moet worden. Wel is aangekondigd dat er ergens deze zomer een bètatest wordt gehouden. Een volledige release kan dus al snel uitkomen.
EA heeft dankzij bijvoorbeeld Battle for Middle-earth een geschiedenis met de Lord of the Rings-franchise. Deze mobile game brengt de uitgever voor het eerst in lange tijd terug naar de wereld van J. R. R. Tolkien. Later dit jaar kun je ook zonder EA naar Middle-earth met The Lord of the Rings: Gollum.