'Ewan McGregor terug als Jedi-Meester Obi-Wan in Disney+ serie'

  Geruchten dat er een bioscoopfilm dan wel Disney+ film over Obi-Wan Kenobi in de maak is zijn niet nieuw. Al bijna zo lang als Disney Lucasfilm in handen heeft wordt erover gespeculeerd. Nu is er een buitengewoon interessant beetje informatie opgedoken: Ewan McGregor zou namelijk getekend hebben om Obi-Wan in een Disney+ serie te spelen.

  20th Century Fox

  Het nieuws werd als eerste naar buiten gebracht door Cinelinx, die twee onafhankelijke bronnen zou hebben gesproken. Sindsdien hebben grote Hollywood-bladen als Variety, Deadline en The Hollywood Reporter de berichten bevestigd. Een officiële aankondiging vanuit Disney of Lucasfilm blijft nog uit.

  Waar zou een Obi-Wan Disney+ serie over gaan?

  Volgens de meeste geruchten over een Obi-Wan Kenobi spinoff van de afgelopen jaren zou het verhaal zich afspelen tussen Revenge of the Sith en A New Hope. In die tijdsperiode waakte de Jedi-Meester als kluizenaar op Tatooine over de jonge Luke Skywalker. Ook nu lijkt dit geen onlogisch uitgangspunt.

  Kunnen we binnenkort concreet nieuws verwachten?

  Volgend weekend vindt de jaarlijkse D23 Expo plaats, een groot evenement waar Disney ondere andere aankomende projecten onder de aandacht brengt. Op dag één van het evenement (23 augustus) staat een groot panel over Disney+ in de planning. Als er inderdaad een Disney+ serie over Obi-Wan Kenobi komt, bestaat er een grote kans dat het daar bekend wordt gemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.