Red Bull zet vizier weer op Lando Norris: "Hij past het beste bij ons"

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 11:00
lando norris max verstappen gp groot brittannie 2023f1689064593
Red Bull Racing had eerder al interesse in Lando Norris en het ziet ernaar uit dat de jonge Brit zichzelf weer in de kijker heeft gezet. Volgens Helmut Marko zou Norris namelijk heel goed bij het team en Max Verstappen passen.
Het team van Red Bull Racing hecht altijd veel waarde aan de eigen opleiding. Zo zijn coureurs als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Alexander Albon en Carlos Sainz in de Formule 1 beland. Maar er lijken twijfels te zijn of de huidige lichting goed genoeg is voor de koningsklasse voor de motorsport.
Het team heeft met Sergio Perez en Nyck de Vries al twee ‘outsiders’ aangenomen, die dit jaar allebei niet een denderende indruk maken. Red Bull lijkt daarom te kijken naar mogelijke vervangingen in de nabije toekomst, waarbij één coureur torenhoog op het verlanglijstje staat: Lando Norris.
Het team heeft eerder al geprobeerd om de jonge Brit over te nemen, maar Norris tekende destijds een contractverlenging bij McLaren. Maar Red Bull is nog niet de interesse verloren en er wordt nog nauw contact onderhouden, zo laat adviseur Helmut Marko weten in gesprek met het Oostenrijkse Kleine Zeitung.

“Lando heeft een contract bij McLaren tot 2025, maar hij is veruit de sterkste van de jonge coureurs. Hij zou ook het beste bij Red Bull passen, vanwege zijn jeugdige karakter. En het is geen geheim dat Max en hij goede vrienden zijn.”

Topprestatie tijdens GP van Groot-Brittannië

Norris maakte opnieuw indruk tijdens de GP van Groot-Brittannië. Bij de start wist hij zelf Max Verstappen in te halen en een aantal rondes op kop te rijden, voordat hij weer werd ingehaald door de regerend wereldkampioen. Toch wist de Brit zijn prestaties te bekronen met een tweede plaats en zeer cruciale punten voor McLaren.