Het 'Verstappen-tijdperk' nog niet begonnen volgens Hamilton

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 10:00
lewis hamilton gp italie 2022f1663924060
Met twee titels op rij en dertien overwinningen dit seizoen lijkt het Verstappen-tijdperk aangebroken in de Formule 1. Lewis Hamilton gelooft alleen nog niet dat dat het geval is.
Een lange tijd hebben F1-fans moeten kijken naar de dominantie van Mercedes. In sommige jaren, zoals 2017 en 2018, maakte Ferrari het nog een beetje spannend, maar zeven jaar op rij ging een Mercedes-coureur er met de titel vandoor - zes daarvan kwamen op naam van Lewis Hamilton.
In 2021 was eindelijk weer spannend en trok Max Verstappen uiteindelijk aan het langste eind om vervolgens in 2022 te domineren. Het lijkt erop dat het Verstappen-tijdperk nu is begonnen en de Nederlander de sport de komende jaren gaat bepalen. Maar volgens Hamilton is dat nog niet het geval, zo laat hij weten in een persconferentie.

“Het is nog te vroeg om te zeggen. Als we volgend seizoen ingaan en ze domineren opnieuw, dan wel. Maar Ferrari was dit jaar voor een groot deel sneller in de kwalificatie. Wat zij moeten doen is zorgen dat de race pace beter is. Ik denk dat wij nog een grotere en steilere berg moeten beklimmen, maar maar hopelijk is dat niet onmogelijk.”

Reeks voor Hamilton voorbij?

Tijdens de GP van de Verenigde Staten kwam Hamilton eindelijk weer een keer dichtbij een overwinning. De race duurde alleen net iets te lang voor de zevenvoudig wereldkampioen, want een paar rondes voor het einde kwam dan toch Verstappen weer langszij. De Red Bull Racing-coureur moest een flinke achterstand goedmaken na een extreem trage pitstop van 11 seconden.
Hamilton heeft nu nog drie kansen dit jaar om een overwinning te pakken. Lukt dat niet, dan moet hij een streep zetten door een zeer indrukwekkende reeks. Het is de Brit namelijk tot nu toe gelukt om elk jaar in zijn F1-carrière een Grand Prix te winnen.

Populair Nieuws