Nvidia denkt dat GPU tekort al in 2022 opgelost kan zijn

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 17:00
nvidia rtx 3080f1621416644
Er is een groot tekort aan GPU's. Dit is al een paar jaar aan de gang, maar Nvidia, de grootste producent van videokaarten denkt dat dit tekort in de tweede helft van 2022 opgelost kan zijn. Het bedrijf is dus optimistisch.
Als je zelf van plan was of nog steeds bent om een eigen PC te bouwen dan weet je vast wel hoe lastig het is om aan een videokaart te komen. Dit kan binnenkort volgens Nvidia veranderen. Het bedrijf denkt namelijk dat binnen de aankomende maanden er veel kan veranderen en er genoeg videokaarten zullen zijn. Dat meldt Tom's Hardware.

Zal het GPU tekort voor alle bedrijven stoppen?

Nvidia spreekt wel alleen voor haar eigen bedrijf en legt niet echt uit hoe het bedrijf de productie zo ver kan krijgen om genoeg op voorraad te hebben. Concurrenten zijn namelijk nog niet zo positief over het GPU en CPU tekort. Als het Nvidia lukt om het tekort op te lossen voor haar producten, dan zal het bedrijf in ieder geval een groot voordeel hebben op concurrenten zoals Intel en AMD.
De reden dat er een tekort is aan videokaarten, komt omdat er veel vraag naar is. Voor het mijnen van cryptomunten zijn er bijvoorbeeld een hoop videokaarten nodig. Deze worden dus massaal opgekocht en hier hebben de kopers veel geld voor over.
Daarnaast is er dus een chiptekort, waardoor het produceren van hardware zoals videokaarten lastiger wordt, omdat GPU's ook chips nodig hebben. Beide problemen zorgen ervoor dat een normale consument lastig aan een videokaart komt, maar als we Nvidia dus mogen geloven komt hier snel verandering in.