Nothing slaat een brug tussen iPhone- en Android-gebruikers

News
woensdag, 15 november 2023 om 15:30
nothing phone 1 reviewf1700051808
Al jarenlang is er een breuk tussen Android- en iPhone-gebruikers door iMessage. Maar Nothing heeft daar nu een oplossing voor gevonden.
Waar in Europa massaal gebruikgemaakt wordt van WhatsApp en andere third party voor het verzenden van berichten, wordt in Noord-Amerika veelal sms-diensten nog gebruikt. In het geval van iPhone is dat iMessage, waarbij er veilig berichten gestuurd kunnen worden naar andere iPhone-gebruikers. Die berichten duiken dan op als ‘blauwe wolkjes’. Komt er een bericht van een Android-gebruiker, dan zal die als groen opduiken.
Dat verschil zorgt al jaren voor onenigheid tussen iPhone- en Android-gebruikers en is ook één van de redenen waarom de smartphones van Apple zo gigantisch populair zijn onder jongeren in Noord-Amerika. Maar Nothing heeft nu een oplossing voor het probleem gevonden.
Het nieuwe techbedrijf, dat is opgericht door OnePlus co-founder Carl Pei, komt vrijdag namelijk met het messaging platform Sunbird voor Android in Noord-Amerika en Europa. Alle berichten die via de app verstuurd worden, zullen als blauwe wolkjes verschijnen voor iPhone-gebuikers, ondanks dat het bericht dus niet verstuurd wordt vanaf een iPhone.

Hoe werkt de nieuwe app?

Maar hoe kan een bericht van een Android-smartphone herkend worden als een sms vanaf een iPhone? Volgens Jane Nho, een woordvoerder van Nothing, wordt er gebruikgemaakt van verschillende Mac Mini’s. Dat laat ze weten in gesprek met The Verge.
Wanneer een gebruiker een bericht verstuurt, dan gaat die eerst naar een Mac Mini in Noord-Amerika of Europa, afhankelijk van de locatie van de gebruiker. Vanaf daar wordt vervolgens het bericht naar een iPhone gestuurd. De informatie van het bericht en de gebruiker wordt ‘in een versleutelde database’ opgeslagen. Als er twee weken geen activiteit is, dan wordt de account-informatie automatisch verwijderd.