Gratis nostalgische game brengt ons terug naar de vorige eeuw

News
donderdag, 11 juli 2024 om 17:00
epic gamesf1645113725
Slay the Spire, Dicey Dungeons, Balatro zijn allemaal voorbeelden van het genre dat helemaal terug van weggeweest is. Sinds Geralt in The Witcher 3 ons Gwent voorschotelde, is het deckbuilder genre populairder dan ooit. En nu kan je gratis zo'n game aan je collectie toevoegen.
De nieuwste gratis game die Epic Games weggeeft in de Epic Store past in het deckbuilder genre, maar combineert het samenstellen van je deck met tactische turn-based gevechten. Zo kan je je leger uitbreiden en versterken met floppy disks, wat de 'kaarten' in dit spel vertegenwoordigen. Heb je eenmaal je leger tot de tanden bewapend, dan kan je vrienden in het dorp redden van monsters in kleurrijk vormgegeven turn-based gevechten. Hoe beter je voorbereiding, hoe makkelijker de gevechten natuurlijk, dus het is zaak je deck optimaal te maken!
Wie een abonnement heeft op Xbox Game Pass kent de game misschien al, de game is ook via Game Pass te spelen.
Floppy Knights is schattig, ziet er kleurrijk uit en speelt prettig. Het verhaal heeft niet zo heel veel om het lijf: Phoebe is een kind, maar ook een uitvinder. Samen met haar AI robot wordt ze door haar ouders naar buiten gestuurd om eens 'lekker buiten te spelen'. Dat resulteert al snel in een serie gevechten waarin ze haar vriendjes en dorpsgenoten moet redden. Dat vindt ze niet erg, ze wil juist graag gezien worden als de grote heldin van de stad.
De game begint rustig genoeg en leert je de kneepjes van het spel kennen, om je daarna uit te dagen met steeds moeilijkere en diversere opdrachten. Gaandeweg verandert je opdracht van 'versla iedereen' naar meer genuanceerde opdrachten, als 'overleef acht ronden' of 'verdedig deze plek twee ronden'. Met je kaarten kan je je aanvallen, verdediging en heal opties steeds verder uitbreiden en fine-tunen.
De wat simpele graphics zullen sommigen afstoten voor ze goed en wel begonnen zijn, maar wie de game een kans geeft, komt er al snel achter dat er een meer dan behoorlijke game onder die graphics verborgen zit. Dankzij Epic Games kan je die game nu gratis uitproberen.

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen.
Eenmaal geclaimd blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Daar zijn bekende namen bij, zoals Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kunt de wekelijkse gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt, is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws

Laatste Reacties