Maffe Merchandise: Eten als een Assassin

Article
donderdag, 11 juli 2024 om 16:00
assassins creed 2007
Dankzij de Animus kunnen de hoofdpersonen van Assassin’s Creed tijdperken ervaren die lang vervlogen zijn. Maar voor de speler wordt het nooit zo echt als voor de personages. Met dit boek breng je alles wat je meemaakt in de games net iets dichterbij.
Film brengt beeld en geluid samen en in games krijg je ook nog eens de regie in handen over waar je heen gaat en wat je daar doet. Maar er zijn bepaalde aspecten van de wereld die je nooit kan ervaren, zelfs niet in een game. Geur en smaak komen nog altijd niet het scherm uit.
Dat is in veel gevallen maar goed ook. We hebben genoeg walgelijke dingen gezien in games om dankbaar te zijn dat het maar een game was. Conker’s Bad Fur Day met geur? Nee dank je.
Aan de andere kant staat er in sommige games af en toe wel iets op tafel dat er vrij appetijtelijk uitziet. Dat zou dan wel weer interessant zijn om eens van dichtbij waar te nemen. Je moet er wat extra werk voor doen, maar het kan met het eten uit Assassin’s Creed.

Historische maaltjes

Er is namelijk een Assassin’s Creed kookboek op de markt. Daarin zijn allerlei recepten opgenomen van gerechten die je misschien weleens in de games op tafel hebt zien staan. Ze moeten namelijk redelijk kloppen met wat men kookte en bakte in de tijdsperiodes waar de games zich in afspelen, zoald de Renaissance in Italië, de Franse Revolutie en Victoriaans Londen.
Assassin's Creed Image
Assassin's Creed
EUR22.2825.38
Op voorraad
Koop op bol.
Het boek is geschreven door Thibaud Villanova, ook wel bekend als de Gastronogeek. Met die naam zal het je niet verbazen om te horen dat hij nog meer kookboeken van games en films heeft geschreven, bijvoorbeeld van Zelda en Studio Ghibli.
Veel daarvan zijn onofficieel, maar dat woord komt niet terug op de kaft van Assassin’s Creed: The Culinary Codex. Sterker nog, het boek geldt als een Ubisoft Original en is op de markt gebracht door dezelfde uitgever die ook verantwoordelijk is voor een aantal Assassin’s Creed-artbooks. Veel officiëler wordt het niet
assassins creed shadows key screenshot 2

Assassin’s Creed maakt zich klaar voor grote game

Fans van de Assassin’s Creed-franchise kunnen dit jaar trouwens aan de slag met een langverwachte nieuwe game. Een aantal jaar geleden bevestigde Ubisoft eindelijk een game te maken die zich afspeelt in Japan, iets dat fans lang willen zien. De Japanse keuken zou vast een interessante toevoeging zijn aan het Assassin’s Creed kookboek, maar of er ook een nieuwe versie komt is niet bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties