Nieuwe LEGO C-3PO nu te pre-orderen

News
donderdag, 11 juli 2024 om 18:00
De LEGO Star Wars-lijn is een goudmijntje als je houdt van ruimteschepen. Maar het zijn niet alleen de schepen die iconisch zijn in Star Wars. Een set van één van de bekendste droids in de franchise is nu in de pre-order te zetten.
Al een tijdje gaan er foto’s rond van een nieuwe LEGO Star Wars-set waarmee fans zich in de voetsporen van Anakin Skywalker kunnen treden. C-3PO is namelijk binnenkort helemaal van steentjes na te bouwen. Nu is de set ook in de pre-order te zetten.
De release van de set is op 1 augustus, rond die tijd mag je hem thuis verwachten als je hem nu bestelt. In de doos vind je ruim 1100 stukjes, waarvan een groot aantal goudkleurig zijn, een relatief zeldzame kleur voor LEGO Star Wars. Wanneer hij eenmaal staat is C-3PO een best flinke set, want hij is maar liefst 38 centimeter hoog.
Die lengte is niet toevallig gekozen, want de set moet goed staan bij een andere droid die je nu kunt kopen. C-3PO is op dezelfde schaal gemaakt als de R2-D2-set van eerder dit jaar. Wanneer je ze naast elkaar zet, moeten de verhoudingen dus ongeveer hetzelfde zijn als in de films.

Meer bouwbare LEGO Star Wars personages

Het komt vaker voor dat een Star Wars personage helemaal uit LEGO opgebouwd kan worden. Momenteel kun je in de winkel bijvoorbeeld nog steeds Chewbacca vinden. De R2-D2 die nu in de winkel ligt had een aantal jaar geleden een wat grotere voorganger. Andere personages die een set kregen zijn onder andere Yoda, Grogu, BB-8 en D-0.
Hoewel het voor het eerst is dat C-3PO een set krijgt van traditionele LEGO-steentjes is er al eerder een bouwbaar model van hem verschenen. Dat was een LEGO Technic set uit 2001. Die set telde aanzienlijk minder steentjes en zag er vergeleken met de huidige standaard niet al te mooi uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties