Nog meer slecht nieuws voor Beyond Good and Evil 2

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 13:30
beyond good and evil 2 1f1673882151
Fans wachten al een eeuwigheid op Beyond Good and Evil 2, maar de game zit al jaren in development hell. En nu is er naar verluidt nog meer slecht nieuws bijgekomen voor de game.
Het is alweer een lange tijd geleden dat Beyond Good and Evil 2 werd aangekondigd, 2008 om precies te zijn. Daarmee heeft de game een dubieus record in handen. De titel is namelijk vorig jaar het beruchte Duke Nukem Forever voorbijgegaan als het aankomt op de langste ontwikkeltijd voor een game. En het einde is bovendien nog lang niet in zicht voor Beyond Good and Evil 2.
Volgens Kotaku heeft Ubisoft Montpellier, de studio waar de game in ontwikkeling is, namelijk ook nog eens haar studiohoofd Guillaume Carmona kwijt. Dat heeft Ubisoft laten weten in een email aan het personeel van de studio. Carmona was al sinds het begin van het jaar niet aanwezig bij het bedrijf, vanwege gezondheidsredenen.
Het voormalige studiohoofd is overigens niet de enige die dat soort klachten heeft. Er zijn namelijk zoveel gevallen van burnout en stress bij Ubisoft Montpellier dat er een onderzoek wordt ingesteld door Inspection du Travail. Een woordvoerder van Ubisoft laat aan Kotaku weten dat gezondheid hoog in het vaandel staat bij het bedrijf.

“De gezondheid en het welzijn van onze teams is een voortdurende prioriteit. Gezien de lengte van de ontwikkelingscyclus met Beyond Good & Evil 2, ondergaat het ontwikkelteam in Montpellier welzijnsbeoordelingen via een derde partij voor preventieve maatregelen en om te evalueren waar extra ondersteuning nodig kan zijn.”

Ubisoft blijft doorgaan met Beyond Good and Evil 2

Ondanks alle problemen voor de ontwikkeling van de game, blijft Ubisoft hoop houden in Beyond Good and Evil 2. In januari heeft de uitgever bevestigd dat het door zal gaan met de ontwikkeling van de sequel. De game zelf zit alleen nog steeds niet in full production.