De ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 gaat door

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 19:30
beyond good and evil 2 1f1673882151
Nadat Ubisoft vorige week drie onaangekondigde projecten annuleerde naast een vertraging voor Skull and Bones, worden er onvermijdelijke vragen gesteld over andere ontwikkelingen. Onder andere over Beyond Good and Evil 2. Het goede nieuws is dat er nog steeds aan de game wordt gewerkt. Het slechte nieuws is dat er nog steeds geen daadwerkelijke releasedatum is.
“De ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 is aan de gang en het team is hard aan het werk om beloftes waar te maken”, zegt een woordvoerder van Ubisoft tegen Eurogamer.
Het is bijna vijftien jaar geleden dat Ubisoft zijn eerste trailer voor de game uitbracht. Wat langer is dan het duurde om de andere game-klassieker Duke Nukem Forever de deur uit te krijgen. De originele Beyond Good and Evil werd uitgebracht is 2003.

Sinds 2013 in ontwikkeling

Toch geeft de bevestiging dat Beyond Good and Evil 2 nog in ontwikkeling is ons geen idee wanneer Ubisoft de game daadwerkelijk zal uitbrengen. Het bedrijf maakte grote indruk toen het een nieuwe trailer voor de game uitbracht maar destijds waarschuwde directeur Michel Ancel dat het team nog steeds op “dag nul” van ontwikkeling was. Na zijn vertrek bij het bedrijf in 2020 kwamen er berichten naar voren dat er een onderzoek liep naar Ancel vanwege zijn giftige managementstijl.
Tussen het nieuws van vorige week en de annuleringen die vorig jaar werden aangekondigd, heeft Ubisoft de ontwikkeling van meer dan een half dozijn titels in de afgelopen twaalf maanden beëindigd.