Nog een PS Plus game van oktober 2021 gespot?

News
maandag, 20 september 2021 om 15:00
Eerder deze maand ging er al een gerucht dat Alan Wake Remastered mogelijk een PS Plus game voor oktober 2021 zou worden. Nu denken fans nog een PS Plus game van oktober 2021 te hebben ontdekt. Het betreft de game Hell Let Loose die op 5 oktober 2021 verschijnt.
Op Reddit (via Comicbook) hebben een aantal gebruikers een theorie samengesteld op basis van een paar opvallende feitjes rondom Hell Let Loose. De nieuwe game van ontwikkelaar Black Matter (die door Team 17 wordt uitgegeven) staat voor 5 oktober op de planning, maar voor PlayStation-gebruikers is het niet mogelijk om de game te pre-orderen.
Dit is opvallend, omdat de game voor Xbox-platformen wel gewoon te pre-orderen is. Fans vermoeden dat de optie bewust op PlayStation-platformen niet beschikbaar is omdat de game één van de PS Plus games van oktober 2021 zou worden. De game komt namelijk ook nog eens uit op de dag dat Sony's nieuwste PS Plus games verschijnen: 5 oktober. Wie dit naast de strategie van Sony het laatste jaar legt, telt bij de theorie ook nog eens op dat Sony dit jaar wel vaker games gelijktijdig met release via PS Plus beschikbaar heeft gemaakt.
Fans stellen daarbij ook nog dat Sony al een samenwerking met de ontwikkelaar heeft lopen voor de game. Er is namelijk een open beta voor de multiplayer WW2-game beschikbaar op PlayStation 5. Op Xbox-consoles is deze beta er alleen niet. Verder zou de connectie met Team 17, de uitgever van Overcooked, ook nog een rol kunnen spelen. Overcooked is namelijk één van de PS Plus games van deze maand.

Mogelijke PS Plus game van oktober 2021 is een WO2-game

Hell Let Loose kwam oorspronkelijk al naar de PC in 2019. Inmiddels is het ook tijd voor de 50 vs 50 multiplayer shooter om de overstap naar consoles te maken. De game verschijnt op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Of de game daadwerkelijk uitkomt op als één van de PS Plus games van oktober 2021 valt nog te bezien. Volgende week worden de games als het goed is onthuld, dus dan weten we meer.