Nioh fans hoeven geen release op Xbox te verwachten

News
dinsdag, 27 september 2022 om 17:30
nioh2 1f1664290185
Ontwikkelaar Team Ninja is bezig met een nieuwe game, die ook zal verschijnen op de Xbox consoles. Dat betekent volgens de studio alleen niet dat de Nioh games ook naar het platform zullen komen.
Team Ninja heeft het de komende tijd behoorlijk druk. De ontwikkelaar werkt namelijk niet aan één nieuwe game, maar zelfs twee. Eerder deze maand is tijdens de State of Play de PS5-exclusive Rise of the Ronin aangekondigd, terwijl de fantasy slasher Wo Long Fallen Dynasty vanaf dag één juist te spelen is op Game Pass.
Door de aankondiging van de nieuwe game, was er bij sommige fans de hoop dat mogelijk ook Nioh en Nioh 2 naar de Xbox consoles zullen komen. Voorheen zijn de games namelijk alleen verschenen op de PlayStation consoles en PC. In een interview met VGC legt Nioh-regisseur Fumihiko Yasuda uit dat die kans alleen heel klein is.

“Ik kan er weinig over zeggen. Momenteel is er niet echt een mogelijkheid om Nioh op de Xbox consoles uit te brengen, maar we hopen dat Xbox fans zullen genieten van Wo Long. Dat is alles wat we momenteel kunnen zeggen.”

Xbox populairder dan verwacht in Japan

De Xbox is voor veel Japanse ontwikkelaars lang niet heel interessant geweest, omdat de Xbox One in het land dramatisch verkocht. De Xbox Series consoles doen het alleen een stuk beter en dat is volgens Yasuda ook goed te zien. De ontwikkelaar noemt de Game Pass een grote reden waarom veel Japanners nu kennis maken met het Xbox-platform.
Populariteit is alleen niet de enige reden voor een mogelijke release van Nioh op de Xbox consoles. Voor de wereldwijde release van de game is Sony namelijk de uitgever geweest, waardoor het bedrijf mogelijk een het laatste woord heeft over een Xbox-port.