Dit is waarom de Steelseries Arena speakers perfect zijn voor horror games

Article
dinsdag, 27 september 2022 om 17:00
steelseries arena 9f1664276419
Halloween nadert alweer sneller dan je zou denken, dus is het tijd om je favoriete horror games weer te installeren. Wil je optimaal genieten van de griezelige sfeer, dan kan je niet zonder de Steelseries Arena speakers.

Accuraat geluid voor je horror games

Als er één genre is dat baat heeft bij goed geluid, dan is het wel horror. We zijn er ons niet altijd bewust van, maar audio zorgt voor een enorm gedeelte van de spanning bij het genre, of je nu een film kijkt of een horror game speelt. Stel je bijvoorbeeld eens JAWS voor zonder de iconische soundtrack. Dan mis je de helft van de magie. Of wat te denken van Alien Isolation zonder het angstaanjagende geluid van de xenomorph, of het gehijg van Amanda Ripley?
Kortom, voor horror games wil je het geluid aan hebben staan en het liefste in de hoogst mogelijke kwaliteit. Als je dat wil bereiken, zonder tegelijkertijd een lening af te hoeven sluiten voor een audiofiel-waardig surround sound-systeem, dan ben je met de Steelseries Arena gaming speakers aan het juiste adres.
De speakers hebben daarnaast ook goede soundstage en imaging, met name de 5.1 surround sound Steelseries Arena 9 - maar ook de betaalbare Arena 3 weet met twee speakers een overtuigende soundstage te creëren. Daardoor kan je geluiden accuraat volgen door de ruimte en weet je precies wanneer een monster op je af komt lopen. De ervaring van een horror game wordt met de speakers naar een nog hoger niveau getild, waardoor het bijna lijkt alsof je in je eigen film rondloopt.
steelseries arena 7 1f1663861079

Donderende subwoofer

De Steelseries Arena 7 en 9 hebben niet alleen meerdere speakers, ze zijn ook uitgerust met een grote 6,5” subwoofer om op de grond te plaatsen. De subwoofer neemt de laagste frequenties voor zijn rekening en kan voor een flinke dreun zorgen. Helemaal wanneer je het volumewiel achterop de subwoofer open draait.
De subwoofer is niet alleen leuk als je veel naar muziek met subbass luistert, maar ook voor het spelen van horror games. Donder en bliksem op de achtergrond dreunen naar realistisch je kamer in en wanneer de antagonist door een deur beukt, dan voel je de klap zelfs in je borst. Als je houd van hoogwaardige jump scares, dan zal de subwoofer van de Steelseries Arena speakers daar zeker voor zorgen!
steelseries arena 9 surround soundf1664276704

Sfeervolle verlichting

Hoewel audio een belangrijke rol speelt in de beleving van horror, is de omgeving ook een niet te missen factor. Zo weten we bijvoorbeeld allemaal dat een griezelige film een stuk minder eng kan zijn als je hem in het daglicht kijkt. Doe je alleen de gordijnen dicht voor een duistere omgeving, dan zal het kippenvel al snel over je lichaam verschijnen.
Met de Steelseries Arena 7 en 9 zorg je ervoor dat je je horror games altijd met de juiste verlichting kan spelen. De gaming speakers hebben namelijk niet alleen een LED-ring om de voet heen, maar ook een grotere LED-lamp aan de achterkant. Met de Steelseries Engine software kan je de kleuren naar eigen smaak instellen, maar je kan ook gebruikmaken van PrismSync RGB.
Deze techniek zorgt ervoor dat de kleur van de lampen wordt bepaald door wat er zich afspeelt op je scherm. Bevind je je bijvoorbeeld in een brandend huis, dan zullen de lampen een warme, oranje gloed op je muur toveren. Daardoor wordt de wereld van je game breder dan alleen je scherm. Je zal al je horror games dankzij de verlichting ineens een compleet andere manier beleven.
Dit artikel is in samenwerking met Steelseries.

Populair Nieuws

Laatste Reacties