Deze Switch 2 features zouden we graag willen zien

Article
woensdag, 15 maart 2023 om 14:00
nintendo switchf1599555458
Het gonst van de geruchten rond een opvolger van de zeer succesvolle Nintendo Switch. Een nieuwe console van Nintendo is altijd extra interessant, de Japanse consolebouwer weet regelmatig te verrassen met originele ideeën en features. Wat zouden wij graag zien in de nog onaangekondigde Switch 2?

Robuuste controllers

Wie aan de Switch denkt, denkt meteen aan de markante joycons. De controllers die zowel aan de zijkant van de Switch vastgeklikt kunnen worden, als los in de hand gebruikt kunnen worden zijn zowel een vloek als een zegen. Ze bieden veel vrijheid in gameplay, maar zijn ook bijzonder kwetsbaar, waardoor joycon-drift inmiddels onderdeel geworden is van het gaming-vocabulaire.
Voor een Switch 2 willen we uiteraard graag opnieuw bijzondere controllers zien, vooral om te zien hoe innovatief Nintendo de nieuwe besturing in hun games gaat gebruiken. Wel willen we graag dat die controllers dit keer iets robuuster uitgevoerd zijn, zodat we niet om de haverklap nieuwe controllers moeten aanschaffen.

3D, virtual reality of augmented reality

Nintendo schrikt er niet voor terug om out-of-the-box te denken en innovatieve technieken toe te passen in hun consoles. De 3DS bood al 3D gaming zonder dat daar een bril voor nodig was en de Wii was bijzonder met de introductie van de Wii controller, ofwel de Wii afstandsbediening. Uiteraard past de portable/console hybrid Switch perfect in dat rijtje.
Voor de Switch 2 verwachten we niets minder dan een revolutionair nieuw idee. Nintendo heeft al ervaring met 3D en augmented reality. De 3DS bood immers al 3D beeld zonder dat daarvoor een speciale bril nodig was en met Pokémon Go werd AR gemeengoed voor een grote groep gamers.
Wij zijn benieuwd wat Nintendo zou kunnen betekenen voor een andere niche in het gaming-landschap. VR is immers, ondanks de jarenlange belofte en support van Meta en Sony, nog steeds niet écht doorgebroken. Zou een Switch 2 met VR support voor die doorbraak kunnen zorgen? Zou Nintendo een AR of VR-ervaring kunnen bieden zonder dat daar een bril voor nodig is? Als iemand het zou durven, is Nintendo het wel.
nintendo deja de fabricar wii u 100634

Backwards Compatibility

Nintendo lijkt het de laatste jaren goed door te hebben: Ze zitten op een kip met gouden eieren, als je naar hun lange historie aan games kijkt. Met Nintendo Switch Online biedt Nintendo toegang tot steeds meer games uit dat roemruchte verleden.
Voor een Switch 2 is een dergelijke vorm van backwards compatibility eigenlijk noodzakelijk. Gamers zijn er inmiddels gewend aan geraakt om op hun nieuwe PC, Xbox of PlayStation alle games van de voorgaande generatie gewoon nog te kunnen spelen.
Een Switch 2 die de spellen van de Switch niet kan spelen zou dan ook op een enorme achterstand beginnen. Wij zouden dan ook graag zien dat we onze inmiddels imposante collectie aan games gewoon mee kunnen nemen naar de Switch 2.

Echte online multiplayer

Over Nintendo Switch Online gesproken, lang had Nintendo geen idee hoe online multiplayer eigenlijk zou moeten werken. Nog steeds werkt Nintendo met vriendencodes, wat eigenlijk niet meer van deze tijd is.
Voor de Switch 2 hopen we dat Nintendo goed naar de concurrerende platformen kijkt en online gameplay helemaal opnieuw opzet. Robuust, veilig, maar ook vooral makkelijker in het gebruik, waarbij je eenvoudiger vrienden kan vinden en uitnodigen.
merece la pena el online de nintendo switch 131206

Nintendo Game Pass

Het Nintendo Switch Online abonnement is vergeleken met het Game Pass van Microsoft of PS Plus van Sony erg goedkoop. Daar mag je dan ook niet al te veel van verwachten en het biedt dan ook vooral toegang tot games van oudere platformen.
We zouden graag zien dat Nintendo het voorbeeld van Microsoft en Sony volgt en Nintendo Switch Online zou uitbreiden naar een Game Pass-achtige vorm waarbij ook recente games onderdeel uit zouden maken van de dienst.
Een Switch Online met Mario Kart 8, Splatoon, Super Smash Bros en Bayonetta? Sign us up!
nintendo charactersf1573648607

Meer rekenkracht

Tja, als laatste moeten we toch de rekenkracht van de Switch 2 noemen. Van consoles van Nintendo wordt altijd gekscherend gezegd dat ze op pure rekenkracht altijd een generatie achterlopen. Daardoor merk je vooral tegen het einde van de generatie (nu dus voor de Switch) dat de console echt op zijn laatste benen loopt.
Voor de Switch 2 zouden we graag zien dat Nintendo een flinke stap voorwaarts maakt in pure rekenkracht, waardoor de console op zijn minst de PS4 en Xbox One generatie achter zich laat. Het grote voordeel daarvan zou zijn dat games van die andere platformen eenvoudiger ook naar de Switch (2) geport kunnen worden. Dat in plaats van de huidige werkwijze, waarbij de Switch versie standaard één of twee jaar later pas verschijnt. Hoe gaaf zou het zijn als Nintendo hun creativiteit zouden weten te koppelen aan een console die wat pure power min of meer gelijkwaardig is aan de concurrentie?