Nintendo Switch OLED komt 'nu al' naar China toe

News
woensdag, 05 januari 2022 om 15:00
Op 11 januari zal Nintendo de Nintendo Switch OLED uitbrengen in China. Dit doet het bedrijf in samenwerking met het Chinese Tencent. China stelt namelijk de eis dat buitenlandse bedrijven samenwerken met een Chinees bedrijf wanneer de bedrijven iets willen verkopen in het land.
Nintendo brengt samen met Tencent deze maand de Nintendo Switch OLED uit in China. Wereldwijd is de Switch OLED al eerder uitgebracht, maar China stelt meer eisen aan de console, dus daarom duurt het langer voordat de console naar China kan komen. Door de eisen gebeurt het ook niet vaak dat een console officieel in het Aziatische land verschijnt, laat staan al een paar maanden na de wereldwijde release.

Is de Nintendo Switch in China anders?

Er zit zeker een verschil in de Nintendo Switch die nu naar China komt. Zo is het bijvoorbeeld wel mogelijk om online te spelen, maar dit kan alleen regionaal. Een eigenaar van een Chinese Nintendo Switch kan dus niet spelen met iemand in Europa of Noord-Amerika. Ook zijn bepaalde games niet te spelen in China.
Hierdoor zijn Nintendo Switches die uit het buitenland komen al erg populair in China. Die consoles hebben de beperkingen namelijk niet. Toch brengt Nintendo nu een Nintendo Switch OLED uit die wel wordt goedgekeurd door de Chinese overheid.
Nintendo doet dit dus in samenwerking met Tencent, een Chinees technologiebedrijf dat groot is in de game markt. Nintendo werkte ook samen met het bedrijf om de gewone Nintendo Switch uit 2017 naar China te brengen. Dit duurde langer, want de normale Switch is pas 2 jaar later in 2019 naar China gekomen. Gelukkig hoefde er voor de Nintendo Switch OLED dus niet zo lang gewacht te worden.

Populair Nieuws