Nintendo CEO waarschuwt voor mogelijk Switch-tekort in 2022

News
vrijdag, 31 december 2021 om 8:30
nintendo switch xgnf1671722238
Nintendo CEO Shuntaro Furukawa heeft laten weten dat er in 2022 mogelijk een groot Switch-tekort zal zijn. Hoe lang dit tekort zal blijven en hoe het de productie op lange termijn zal beïnvloeden, is nog onbekend.
Shuntaro Furukawa, de CEO van Nintendo, heeft aangekondigd dat er een grote kans is op een tekort aan Nintendo Switch-consoles in 2022. Furukawa verklaart dat het wereldwijde chiptekort en moeilijkheden in toeleveringsketen in het begin van 2022 een impact zullen hebben op hun voorraden.
Nintendo liet al eerder weten haar prognose voor de verkoop van Switch-consoles in 2022 te hebben verlaagd.
Ondanks de verminderde projectie voor de consoles, verhoogde Nintendo de verwachte softwareverkoop met 10 miljoen. Het bedrijf verwacht 200 miljoen software units te verkopen in 2022.
Hoe lang dit tekort zal blijven en hoe dit de Switch-productie op lange termijn zal beïnvloeden, is nog onbekend. Hoewel er alleen nog maar geruchten zijn over een mogelijke Nintendo Switch Pro, kan het tekort aan onderdelen een dergelijke console vertragen.

Nintendo Switch één na bestverkochte console

Sinds de release van de console in 2017 is de Switch een enorm succes. De Switch is op dit moment de op één na bestverkochte console ooit. De console is al meer dan 92 miljoen keer verkocht en is zelfs jaren na de release nog steeds een erg gewilde console.