Nintendo Switch Online krijgt er drie nieuwe klassiekers bij

News
donderdag, 31 maart 2022 om 12:00
earthwormjimf1648716645
Nintendo heeft drie nieuwe klassieke games toegevoegd aan Nintendo Switch Online, waaronder de run and gun platformer Earthworm Jim 2. Ook de games Mappy-Land en Dig Dug 2 zijn vanaf nu te spelen.
De eerste Earthworm Jim kwam in 1994 uit op de Sega Genesis en SNES en volgde de regenworm Jim die op een dag een buitenaards pak vindt. Hierdoor is hij opeens supersterk en heeft hij ook nog eens een straalpistool tot zijn beschikking. Met zijn nieuwe krachten neemt hij het op tegen verschillende villains.
De game was een satire op andere platform-games uit die tijd. Zo is het karakter Princess What’s Her Name een parodie op hoeveel platformers vrouwelijke personages hadden die puur alleen bestonden om gered te worden. Earthworm Jim werd goed ontvangen en leidde al snel tot het vervolg Earthworm Jim 2, die nu dus te spelen is op Nintendo Switch Online.

Mappy-Land en Dig Dug 2

Naast Earthworm Jim 2 heeft Nintendo ook Mappy-Land en Dig Dug 2 toegevoegd aan zijn online dienst. Dig Dug 2 is een puzzelgame dat zich afspeelt op verschillende eilanden waar de speler zijn boormachine moet gebruiken om stukken land af te breken om monsters te verslaan, zonder zelf in het water te vallen. In de platformer Mappy-Land speel je als een muis en moet je items verzamelen en vijanden ontwijken.
In februari voegde Nintendo nog de eerste twee Earthbound games toe. Ook Banjo-Kazooie is sinds januari op de dienst te spelen, maar dan wel als onderdeel van de Expansion Pack.