BlackBerry stopt ondersteuning voor oude telefoons zonder Android

News
woensdag, 05 januari 2022 om 14:30
blackberry passportf1641311373
BlackBerry is gestopt met de ondersteuning voor haar oude apparaten die niet draaien op Android. Dit betekent dat ze geen verbinding meer kunnen maken met mobiele netwerken.
Sinds 4 januari stopt BlackBerry met de ondersteuning van haar klassieke telefoons. De telefoons van BlackBerry die niet met Android werken, functioneren daarom niet meer zo goed. Vanaf 4 januari kun je niet meer bellen, internetten en sms’en op een betrouwbare manier.
In 2020 had BlackBerry al aangekondigd dat het bedrijf de ondersteuning voor de oude telefoons stop zou zetten. Ook in een recente blogpost maakte het bedrijf dit nog een keer duidelijk.
De telefoons die nu niet meer zullen werken zijn onder meer de BlackBerry 9000-serie, de BlackBerry Passport en de BlackBerry Classic. Nieuwe toestellen van BlackBerry, zoals de Motion en Privacy draaien op Android en zullen wel nog blijven werken.

BlackBerry erg populair in de naughties

De BlackBerry was in de periode van het jaar 2000 tot 2010 erg populair. Ze waren erg bekend vanwege hun QWERTY-toetsenbord onderaan het scherm. Hierdoor konden mensen gemakkelijker typen dan met de T9-methode, waarin er drie letters onder een cijfertoets zijn geplaatst. De telefoon was razend populair onder zakenmensen, maar werd later ook veel gebruikt onder jongeren. In 2009 en 2010 bezat BlackBerry bijna 20 procent van de wereldwijde smartphonemarkt.
Inmiddels is de Blackberry veel minder actief op die markt. De laatste jaren is Blackberry een andere weg ingeslagen en is voornamelijk een bedrijf voor zakelijke software en een cybersecuritybedrijf.

Populair Nieuws