Ontwikkelaar: "Alleen een Xbox Series X zou makkelijker zijn"

News
maandag, 01 februari 2021 om 9:30
xbox series x xbox series sf1628074558
De Xbox Series X en het kleinere broertje, de Xbox Series S, zijn nu een paar maanden op de markt. Hoewel de consoles moeilijk te bemachtigen zijn, komen met mondjesmaat steeds meer exemplaren onder de tv's van klanten te staan. Toch blijkt dat niet iedereen blij is met het feit dat Xbox twee varianten op de markt brengt. Een ontwikkelaar laat weten dat het veel gemakkelijker zou zijn als er slechts één Xbox Series X model zou zijn.
In een interview met Wccftech laat Paweł Lekki, COO van Exor Studios, weten dat hij helemaal niet zo blij is met het feit dat er twee Xbox Series modellen zijn. Dit maakt de ontwikkeling van de studio's nieuwe game, The Riftbreaker, namelijk moeilijker dan nodig is. Doordat het RAM-geheugen van de Xbox Series S een stuk lager is dan dat van de Xbox Series X moeten games (en dus de features) afgesteld worden op de laagste specs.

Lekki: "Het opslaggeheugen van de Xbox Series S is eigenlijk de doorslaggevende factor voor de complete console generatie, want gameplay features moet je afstellen op de laagste specs. Vanuit dat oogpunt is het voor een ontwikkelaar veel gemakkelijker als er alleen een Xbox Series X model is, maar gezien de omstandigheden denk ik dat Microsoft een goede keuze heeft gemaakt. Er is een goedkopere console gemaakt die nog steeds next-gen games kan draaien."

the riftbreaker

The Riftbreaker op Xbox Series X met ray-tracing

Voor The Riftbreaker staan dan ook wel een groot aantal next-gen features op de planning, zowel voor de Xbox Series X als de Xbox Series S. Zo komt ray-tracing naar de game, al zal dit voor de Series S wel in een verlaagt niveau zijn. The Riftbreaker heeft voor nu alleen nog geen releasedatum. Wel is de game al op Steam te vinden.
Op de Xbox Series X is anderzijds wel recentelijk een gloednieuwe exclusive gelanceerd. Het is de eerste game die daadwerkelijk exclusief voor de console is verschenen. Het betreft horror/thriller The Medium. De game is ontwikkeld door Bloober Team, het team dat eerder verantwoordelijk was voor Blair Witch en de Layers of Fear-titels. Je kunt de game hier nu halen of natuurlijk gebruikmaken van Xbox Game Pass. De game is daar namelijk gewoon onderdeel van.