Wolff zou een overstap van Max Verstappen naar Mercedes niet zo vreemd vinden

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 11:00
max verstappen interview gp saoedi arabie 2024f1709800176
Sinds de chaos bij Red Bull Racing zijn er speculaties dat Max Verstappen zou vertrekkende bij het winnende team en de overstap maken naar Mercedes. Volgens Toto Wolff zou die keuze helemaal niet zo vreemd zijn.
Na een seizoen waarin Red Bull Racing op één Grand Prix na alle races heeft gewonnen en enorm veel records zijn verbroken, zou je denken dat er veel rust in de tent is. Maar sinds het onderzoek naar het doen en laten van teambaas Christian Horner is er een chaotische, interne machtsstrijd begonnen.
Er werd zelfs gespeculeerd dat Max Verstappen zou vertrekken naar het team van Mercedes en de drievoudig wereldkampioen dreigde zelf met vertrekken als adviseur Helmut Marko zou worden ontslagen. Een bizarre ontwikkeling, aangezien de Nederlander momenteel zit in de dominante auto en overwinning aan overwinning weet te rijgen. Verstappen zou volgens velen dus gek zijn om te vertrekken bij Red Bull Racing.
Daar denkt Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, alleen anders over. Volgens de Oostenrijker zou het niet zo vreemd zijn voor Verstappen om de overstap te maken naar de concurrent, zo laat hij weten in gesprek met OE24.

“Er komen vanaf 2026 compleet nieuwe regels, vooral als het om de motor gaat. Dit geeft ons de kans om het hopelijk net zo goed te doen als in 2014. Als je daar als coureur vroeg bij kan zijn, is dat uiteraard een voordeel.”

De meest gewilde F1-coureur

Wolff kijkt met veel interesse naar de interne machtsstrijd bij Red Bull Racing, want Verstappen is momenteel hot property in F1. Volgens de teambaas zou elk team in de sport graag de Nederlander onder contract willen krijgen. Wolff heeft er zelfs een handstand voor over.