Nintendo stopt ondersteuning 3DS en Wii U eShop

News
woensdag, 16 februari 2022 om 11:30
Aan alles komt een einde, zo ook aan oude consoles. Het voelt misschien alsof dat punt voor de Wii U en 3DS allang voorbij is (de productie van de 3DS stopte in 2020 al), maar tot dusver kon je nog volop games kopen en downloaden voor die systemen. Maar Nintendo laat weten dat dat straks niet meer kan.
Eind maart 2023 stopt de ondersteuning van de eShop op de Wii U en 3DS. Vanaf dat moment kun je geen nieuwe games meer kopen of gratis software claimen. Wel kun je je digitale aankopen die je van je systeem hebt gewist blijven herdownloaden.
Hoewel het definitieve einde nog meer dan een jaar in de toekomst ligt, gaat de ondersteuning al snel stapsgewijs afnemen. Vanaf 23 mei 2022 kun je bijvoorbeeld geen creditcard meer gebruiken om je tegoed aan te vullen op een 3DS of Wii U.
Vanaf 29 augustus 2022 kun je ook geen Nintendo eShop-tegoedkaarten meer gebruiken. Downloadcodes kun je wel blijven gebruiken tot de volledige sluiting. Als je eShop portemonnee voor 3DS en Wii U gekoppeld is aan die voor de Switch, dan blijft dat zo. Maar je kunt het tegoed dan na de sluiting van de eShop op 3DS en Wii U alleen nog maar gebruiken op de Switch.

Stoppen alle online functies van Wii U en 3DS?

Ook na de sluiting van de 3DS en Wii U eShop kun je van sommige online functies gebruik blijven maken. Zoals gezegd kun je games die je ooit digitaal gekocht hebt kunnen blijven downloaden. Ook kun je nog steeds updates downloaden en games online spelen.

Populair Nieuws