Deze Nintendo Switch Pro features zijn wenselijk

  De geruchtenmolen omtrent Nintendo en nieuwe modellen van de succesvolle Switch draait overuren en daarom is het een goed idee om te kijken naar wat er nou eigenlijk allemaal anders kan aan de console. Deze special bespreekt alle mogelijke features die een Nintendo Switch Pro of Budget kan introduceren!

  Krachtigere hardware

  De eerste feature is misschien een voor de hand liggende, maar het verleden heeft ons geleerd dat je binnen een console-familie wel degelijk sterkere consoles mag verwelkomen. Xbox deed het met de Xbox One X, PlayStation met de PS4 Pro en ook Nintendo zelf is niet vies van een upgrade hier en daar.

  Zo bracht het bedrijf een krachtigere versie van de 3DS uit onder de noemer New Nintendo 3DS. Met een mogelijke nieuwe versie van de Switch op komst is het dus helemaal niet zo gek om te verwachten dat Nintendo de interne hardware een upgrade heeft gegeven voor wat betere prestaties. Zo zien games er net weer wat mooier uit, wat het speelplezier alleen maar goed doet.

  Een grotere accu

  De Nintendo Switch is een geweldige console, maar wanneer je onderweg speelt, loop je vroeg of laat toch ergens tegenaan. De accuduur van het apparaatje is nou niet bepaald iets om over naar huis te schrijven. Hoe tof zou het zijn als Nintendo met haar nieuwe Nintendo Switch Pro de accuduur wat omhoog schroeft, zodat je jouw gamesessies niet vroegtijdig hoeft af te kappen?

  Een grotere accu is wellicht lastig, maar meer zuinige hardware zou ervoor kunnen zorgen dat de batterijduur tijdens het spelen een boost krijgt. Nog langer Zelda of Mario kunnen spelen in het vliegtuig of de trein, daar tekent iedereen toch voor?

  Een groter scherm met kleinere randen

  Als je dan toch lekker bezig bent, waarom zou je dan niet mogen gamen op een wat groter scherm? Het 720p-schermpje van de Switch is prima om op te spelen, maar de randen om het scherm zijn wel gigantisch. Zeker als je het vergelijkt met de huidige smartphone, waar bijna elk stukje schermrand wordt ingeruild voor meer schermruimte.

  Hoe tof zou het zijn als Nintendo een groter scherm in het bestaande formaat van de console weet te stoppen? Zo wordt de Nintendo Switch Pro niet minder handzaam dan zijn grote broer, maar kun je wel on-the-go gamen op een mooi groot scherm.

  Een Switch mini voor onderweg

  Maar je kunt ook op een andere manier naar de Switch kijken en vinden dat de handheld console op het moment juist te groot is om lekker mee te nemen. Een compacte versie van de Nintendo Switch is dan ook niet uit te sluiten. Zo’n nieuw model kan gezien worden als de spirituele opvolger van de Nintendo 3DS, een handheld die eigenlijk wel aan zijn pensioen toe is.

  Met een iets kleiner scherm, geen loshangende joy-cons en een handzaam ontwerp kan een kleinere Nintendo Switch Pro ervoor zorgen dat mensen die veel onderweg zijn en een klein apparaatje nog wel mee kunnen nemen ook de vele toptitels die op de Switch zijn verschenen kunnen uitproberen. Of een model dat tegen een stootje kan, zoals de 2DS. Dan is de Switch plots ook interessant voor de echt jonge gamers onder ons.

  Meer intern opslaggeheugen

  Er zijn talloze toffe titels te vinden in de Nintendo eShop en elke game heeft ruimte nodig om geïnstalleerd te worden. De 32GB intern geheugen die de Switch bezit is, zeker vergeleken met andere consoles én smartphones, best wel karig. Een nieuw model mag daarom zeker wat meer opslaggeheugen met zich meebrengen.

  64GB is al een goede stap, maar ideaal zou zijn dat een eventuele Nintendo Switch Pro op zijn minst toch wel 128GB aan geheugen meekrijgt. Zodoende kun je als je favoriete games zonder problemen op je Switch installeren.

  Een verbeterde dock

  Naast de console zelf wordt elke Nintendo Switch-bundel geleverd met een dock om aan te sluiten op de televisie. Zeker vlak na de originele release kwam dat dock vaak in opspraak vanwege bepaalde ontwerpkeuzes van het apparaatje. Zo heeft de binnenkant van het dock totaal geen bescherming voor het scherm van de Switch, wat soms resulteerde in krasjes na maar een paar keer schuiven.

  Het kan daarom zeker geen kwaad om bij de release van een Nintendo Switch Pro een nieuwe dock te leveren met betere bescherming aan de binnenkant. Het is een relatief kleine ingreep en het zorgt ervoor dat je console een stuk langer netjes blijft.

  Betere Wi-Fi en Bluetooth-ondersteuning

  Een laatste feature die zeker welkom zou zijn op een Nintendo Switch Pro model, is betere ondersteuning voor Wi-Fi en Bluetooth. De 2.4GHz-verbinding op de Nintendo Switch is niet bepaald de meest snelle en daardoor kan online spelen soms wat gebrekkig werken. Ondersteuning voor 5GHz-internet zorgt ervoor dat de Switch hogere snelheden kan behalen en dus stabielere online-ervaringen kan bieden.

  Daarnaast is het ontbreken van ondersteuning voor Bluetooth-koptelefoons een groot gemis. Tegenwoordig kun je je oortjes of koptelefoons zonder problemen draadloos verbinden met je apparaten en zeker onderweg scheelt dat een hoop gedoe met kabels. Nintendo heeft met de Switch laten zien dat het nieuwe technologie omarmt door gebruik te maken van USB-C. De toevoeging van goede Bluetooth-ondersteuning zou dan ook niet al te moeilijk moeten zijn voor het bedrijf.

  Nintendo Switch Pro - Welke features zie jij graag?

  Dit is de lijst met mogelijke features die wij graag terug zouden willen zien in een eventueel Nintendo Switch Pro model. Uiteindelijk blijft het allemaal gissen totdat Nintendo het stilzwijgen doorbreekt en onthult waar het aan werkt. Tot die tijd blijven we rustig duimen op een aantal mooie verbeteringen en blijven we genieten van de Nintendo Switch die momenteel gewoon overal in de schappen ligt. Welke features zou jij graag terug willen zien? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.