Nintendo laat stiekem nieuwe Metroid Dread trailer zien

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 14:30
2021 06 15 metroid dread logof1623774026
Fans van Metroid Dread kunnen nu genieten van een nieuwe trailer van de game. Nintendo heeft de beelden alleen wel op stiekem gedeeld.
Wie het Japanse Twitter-account van Nintendo volgt, heeft misschien een nieuwe trailer van Metroid Dread voorbij zien komen. De video stond alleen niet lang op het account, want de tweet werd kort daarna verwijderd van Twitter. De trailer voor de game is nog wel te vinden op het YouTube-kanaal van Nintendo, maar opvallend genoeg staat de video op ‘unlisted’. Waarschijnlijk was het nog niet de bedoeling dat de trailer al gedeeld werd.
In de nieuwe trailer voor Metroid Dread zien we beelden die fans van de serie waarschijnlijk bekend voor zullen komen. Het is namelijk het einde van Metroid 2: Return of Samus uit 1991, de voorloper van Super Metroid. De beelden zijn nu opnieuw nagemaakt met de engine van Metroid Dread, wat erop duidt dat de game een link heeft met Metroid 2.

Metroid Dread onthuld op E3 2021

Op E3 2021 in juli werd Metroid Dread aangekondigd door Nintendo, via een speciale Nintendo Direct. Het is een flinke tijd na de release van de laatste originele 2D Metroid game. Dat was namelijk Metroid Fusion uit 2002. Metroid Dread moet op 8 oktober exclusief verschijnen voor de Nintendo Switch.
Naast Metroid Dread wordt er ook nog aan een andere game in de franchise gewerkt. Retro Studios werkt momenteel namelijk aan Metroid Prime 4, een sequel op de geliefde trilogie. De titel werd oorspronkelijk gemaakt door Bandai Namco, maar in 2019 heeft Nintendo besloten om de game helemaal opnieuw te laten maken en Retro op het project te zetten.