Lewis Hamilton: "Dominantie begint zelfs Red Bull Racing nu al te vervelen"

News
woensdag, 22 november 2023 om 16:30
max verstappen lewis hamilton gp verenigde staten 2023f1698391349
Red Bull Racing heeft in 2023 tot nu toe alle races op één na gewonnen. Volgens Lewis Hamilton is het team zo dominant, dat het zelfs teambaas Christian Horner begint te vervelen.
Het is geen nieuw gegeven dat er één team dominant is in de Formule 1. Door de jaren heen is dat meer de regel dan de uitzondering, met dominante periodes van McLaren met Senna en Prost, Ferrari met Michael Schumacher en natuurlijk Mercedes met Lewis Hamilton.
Laatstgenoemde heeft zes titels gewonnen met Mercedes en het team behaalde zelfs acht keer het constructeurskampioenschap op rij. De Brit is dan ook een ervaringsdeskundige als het op dominantie aankomt en volgens Hamilton begint de dominantie van Red Bull Racing nu al het team zelf te vervelen. Dat vertelt hij in gesprek met Channel 4.

“Als je zoveel succes hebt, is het moeilijk om alles in perspectief te blijven zien, hoe hard je het ook probeert. Ik hoor het zelfs aan de stem van Christian Horner als Max wint, hij weet niet meer wat hij moet zeggen. Hij heeft zoiets van: Daar gaan we weer. Goed gedaan, Max. Goed gedaan. De opwinding neemt af, maar als je voor het eerst wint is dat geweldig. Als je continu wint, is dat toch anders.”

Record voor Red Bull Racing

Met de overwinning in Las Vegas door Max Verstappen, heeft het team van Red Bull Racing ook weer een nieuw record kunnen pakken. Het team heeft nu namelijk twintig races in één seizoen gewonnen en dat is het hoogste aantal ooit. Het record stond hiervoor op 19, behaald door Mercedes in 2016 door Hamilton en Nico Rosberg.

Populair Nieuws