Apple Watch Series X en SE krijgen mogelijk grotere schermen

News
zaterdag, 11 februari 2023 om 10:00
De tiende generatie Apple Watch wordt waarschijnlijk volgend jaar uitgebracht, geruchten gaan rond dat het Apple Watch Series X genoemd gaat worden. Het was nog even de vraag wat de nieuwe functies worden, die zijn nog niet bekend, maar een analist denkt dat het in ieder geval een groter scherm zal krijgen. Dat was eerder ook het geval bij de Apple Watch SE 3.
Apple brengt in 2023 de Apple Watch Series 9 uit, volgens een analist is het nu logisch dat er in 2024 een nieuwe variant uit zal komen. Hoe Apple de nieuwe Apple Watch gaat noemen is nog de vraag. De analist zegt wel zeker te weten wat Apple’s plannen zijn voor het nieuwe model. Apple zal in 2024 komen met een twee grotere schermformaten, zegt hij.

Apple Watch Series X

De analist spreekt over twee nieuwe formaten in zijn verslag, namelijk 1,89 en 2,04-inch. Op dit moment heeft de smartwatch schermformaten van 1,71 en 1,92-inch voor het 41mm en 45mm-model. Mocht Apple inderdaad grotere schermen toevoegen dan kunnen we ook grotere formaten verwachten. Er is wel nog wat vooruitgang te boeken met de schermranden van de horloges, de schermen zouden zo’n 5 tot 10 procent groter worden.
Diezelfde analist zegt ook te weten dat er in 2024 ook een nieuwe generatie Apple Watch SE zal uitkomen. In 2022 werd de laatste serie uitgebracht met een verbeterde chip en ondersteuning voor crashdetectie. Het schermformaat is sinds het begin van deze serie hetzelfde gebleven en dat gaat nu veranderen volgens de analist. De Apple Watch SE 3 zal schermen van 1,71 en 1,92-inch krijgen. Dit zijn ook de 41mm en 45mm-formaten van de Apple Watch Series 7.