Nintendo heeft het gemunt op fan-made Pokémon FPS

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 12:30
pokemonf1620315095
Nadat er beelden online kwamen van een fan-made Pokémon shooter wekte het de interesse van veel mensen. Vooral bij Nintendo, die doen namelijk keihard hun best om alle beelden van de game te verwijderen.
Recent verschenen er online beelden van een first person shooter met Pokémon. De bizarre combinatie trok langzaam maar zeker steeds meer views, maar daar wil Nintendo een stokje voor steken. Met de nieuwste Pokémon game die binnenkort uitkomt, Pokémon Legends: Arceus, wil Nintendo voorkomen dat de release niet verpest wordt door een andere game. Het laatste wat de bekende videogame-uitgever wil is dat kinderen of ouders van, op zoek gaan naar informatie over de 'nieuwste Pokémon game' en terecht komen bij de fan-made shooter.
Zonder verassingen heeft Nintendo dan ook al de eerste stappen gezet om de FPS van de aardbodem te later verdwijnen. Er zouden copyright claims gebruikt zijn om de content op YouTube en Twitter te blokkeren. Beelden van de Pokémon shooter doken als eerst op via Reddit. Een Reddit-gebruiker genaamd Dragon_GameDev postte daar voor het eerst een video met “gameplay” van de game. Hij omschreef het spel als een 'Pokémon Safari-game met wapens'. Pokémon games geven je al jaren de mogelijkheid om op safari te gaan in een wereld vol Pokémon, alleen is dit voor het eerst dat je de mogelijkheid krijgt om je AK-47 mee te nemen.

Pokémon FPS geen serieuze game

Het project was nooit bedoeld om uitgebracht te worden als serieuze game. Dragon_GameDev schrijft dat het project is ontwikkeld als afleiding. In een poging wat afleiding te zoeken van zijn normale project besloot hij een YouTube-serie te beginnen: random projecten maken in 30 dagen. Om zijn nieuwe idee tot leven te laten komen besloot hij te beginnen met de Pokémon FPS.
Hij koos voor het idee omdat hij meer wilde leren over game development. Beelden van de Pokémon shooter zijn van de meeste platformen gehaald, voor nu lijkt het erop dat alleen Reddit de beelden nog heeft. Of het project verder ontwikkelt zal worden is niet bekend, maar vanaf 28 januari kan je Pokémon Legends Arceus in ieder geval wel al spelen!