Spelers kunnen oude save-files en Trophies voor Uncharted op PS5 gebruiken

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 12:00
16165530023 a5a6533fc4 bf1620734412
Sony heeft bekendgemaakt dat PS4 spelers die Uncharted 4 hebben gespeeld de data van deze game kunnen overzetten naar de PS5-versie die eraan komt van de game. Dit heeft Sony gedeeld op Twitter.
Het is al langer bekend dat de meest recente delen uit de Uncharted reeks naar de PS5 komen. De update zal alleen niet gratis zijn, maar om spelers die de game voor de PS4 hebben gekocht te compenseren kunnen deze spelers voor 10 euro de game upgraden naar de PS5-versie.

Data kan wel worden overgezet naar Uncharted

Nu heeft Sony dus bekendgemaakt dat het wel mogelijk zal zijn voor spelers om de data over te zetten van de PS4-versie naar de PS5-versie. Zo verlies je dus niet de vooruitgang die je al in de game hebt geboekt.
Ook zullen de Trophies die je hebt behaald overgezet worden naar de PS5-versie. Mocht je dus graag alle trofeeën willen halen dan hoef je deze niet meer opnieuw te halen in de PS5-versie van de game.
Ondanks dit nieuws is nog steeds niet iedereen blij met hoe Sony de PS5 versie van Uncharted aanpakt. De upgrade van 10 euro is namelijk alleen beschikbaar voor gebruikers die een fysieke kopie van de game hebben en deze ook kunnen gebruiken voor de PS5 met disc-tray. Wie de digitale PS5 heeft, heeft pech gehad. Deze spelers krijgen namelijk geen deal voor 10 euro, maar moeten de game voor de volledige prijs opnieuw kopen.