Komen Nintendo 64 games naar de Switch?

News
vrijdag, 17 september 2021 om 11:30
nintendo switch mini release onderweg uit voor maart 2020 146083f1631886046
Nintendo staat bekend om haar innovatieve technologie en is één van de meest beroemdste iconen in de gamegeschiedenis. Nu de wereld wacht op de release van de Switch OLED in oktober, wil het bedrijf met de tijd meegaan. Dat betekent alleen niet dat het de oude klassiekers is vergeten, aangezien een gerucht rondgaat dat Nintendo 64 games naar de Nintendo Switch zullen komen.
Nintendo Switch Online is een abonnementsservice waarmee spelers online toegang hebben tot hun favoriete games. Zonder abonnee te zijn, kunnen spelers de meeste online multiplayers niet spelen, met enkele uitzonderingen waaronder Fortnite. Naast het mogelijk maken van multiplayer, biedt Switch Online toegang tot twee virtuele consolebibliotheken, één voor de NES en één voor SNES. De virtuele consoles bevatten niet de volledige bibliotheek met games voor elk van de klassieke consoles, maar ze bieden wel gemakkelijke toegang tot retro-titels zoals de originele Donkey Kong en Super Mario Kart.
De Nintendo 64 is een van de meest geliefde consoles van het bedrijf, met een uitgebreide catalogus van klassieke games van Nintendo's grootste IP's. Als de geruchten over de service waar zijn - gedeeld door YouTuber Nate the Hate - dan kunnen spelers binnenkort toegang krijgen tot games zoals The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Majora's Mask. Als licenties geen probleem vormen, dan kunnen we ook genieten van games als Diddy Kong Racing of GoldenEye 007.

Nintendo 64-toevoeging nog niet officieel

Nintendo heeft de geruchten nog niet bevestigd, wat betekent dat een Nintendo 64-toevoeging aan Switch Online mogelijk helemaal niet komt. Het bedrijf zal hopelijk luisteren naar de verzoeken van spelers voor de service, iets dat onlangs is gebeurd met een nieuwe Switch-update. Die patch heeft de veelgevraagde Bluetooth-koptelefoonondersteuning voor de console toegevoegd.