Andrew Garfield als Spider-Man blijkt toch geen deepfake te zijn

News
vrijdag, 17 september 2021 om 12:00
spider man no way homef1676023288
Er gaan al een langere tijd geruchten rond over de film Spider-Man: No Way Home. De meeste van deze geruchten gaan over de terugkeer van twee oude acteurs die ook Spiderman hebben gespeeld. Andrew Garfield en Tobey Maguire. Er zijn al een aantal video's van Andrew Garfield rondgegaan op een set. Deze worden door Sony snel van het internet afgehaald.
Hoewel Andrew Garfield steeds ontkent dat hij een rol heeft in de nieuwe Spider-Man film, zijn er een hoop fans die toch zeker zijn dat hij zal terugkeren. Door leaks waarop de acteur te zien is op de set worden de fans alleen maar zekerder van hun zaak.
Een YouTuber genaamd Alex Cerrato plaatste deze week een video genaamd 'How I trolled the entire Internet - Andrew Garfield DeepFake'. In de video zou versneld te zien zijn hoe de YouTuber de Deepfake die rondgaat van Garfield zou hebben gemaakt. Dit zou dan moeten bewijzen dat de video's nep zijn en dat Andrew Garfield niet te zien is in de nieuwe film.

Nog een twist

Een paar dagen nadat Alex Cerrato de video had geplaatst heeft hij in de comments onder de video een reactie geplaatst. In de reactie gaf hij toe dat de video die hij heeft gemaakt over dat hij de deepfake had gemaakt nep is. De video is vooral bedoelt voor mensen met weinig verstand van hoe de techniek werkt. Experts die bezig zijn met deepfake zouden namelijk zo opmerken dat zijn video juist fake is. De YouTuber gelooft zelf dat de gelekte beelden echt zijn en Andrew Garfield terug zal keren als een van de spinnenmannen in Spider-Man: No Way Home.
Het is ook niet raar om te denken dat de acteur zou kunnen terugkeren voor de film. Marvel is al langer bezig met het Multiversum en ook andere acteurs uit oudere Spider-Man films keren terug. Alfred Molina en Jamie Foxx keren namelijk terug. Ze spelen respectievelijk Doc Ock en Electro en komen uit de universums van Maguire en Garfield.
Sony zit ook erg achter de gelekte video's aan. Ze halen de video's zo snel mogelijk offline door middel van een copyright strike. Het laat zien dat het goed mogelijk is dat we de Spider-Man acteurs terug zien keren, maar Sony dat voor nu nog even geheim wilt houden.