Dit zijn de beste tips en tricks voor Zoom

  Ruim 300 miljoen mensen gebruiken de afgelopen maanden massaal Zoom. Als je niet zo bekend bent met Zoom zijn er een paar tips en tricks om gemakkelijker gebruik te maken van Zoom. Dit zijn de beste tips en tricks voor Zoom.

  Check je beeld en speakers

  Wanneer je deelneemt aan een meeting kunt je vooraf het beste je beeld en speakers testen. Je kunt in de Meeting Platform checken of je wel goed te horen bent. Als je sowieso te woord komt in een meeting moet je erop letten dat je geluid niet ingesteld staat zodat hij altijd op mute staat. Dat geldt ook voor als je je beeld gebruikt. Ook daarbij kan je checken of je beeld aan of uit staat.

  Ook kun je in de Meeting Platform checken of je geen hardware of audioproblemen hebt. Wanneer je je bij een meeting aansluit druk je op de knop join with computer audio. Daarna krijg je links onderin je scherm de optie join audio. Als je daar op klikt krijg je een aantal mogelijkheden om je audio in te stellen. Er staat in dit menu de optie test speaker and microphone. Als je daarop klikt en je vervolgens een soort van ringtone hoort is je audio goed. Als je ook nog je beeld wilt gebruiken kun je naast de optie join audio de knop start video aanklikken.

  Andere Achtergrond

  Als je kamer een troep is of je wilt liever niet dat mensen je huis zien kun je kiezen om een virtuele achtergrond te nemen. Je kunt kiezen of je een standaard achtergrond kiest van Zoom zelf of je kan je eigen foto uploaden, bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Als je voor een eigen afbeelding kiest kun je het beste een resolutie kiezen van 1920x1080 pixels en een hoogte-breedte verhouding van 16:9.

  Zoom krijgt zelfs de mogelijkheid om in plaats van een afbeelding een presentatie als achtergrond te kiezen. En als je geen afbeelding wilt kun je zelfs voor een video kiezen als achtergrond waardoor je Zoom meeting helemaal tot leven komt.

  Snelle uitnodiging

  Wanneer je een snelle uitnodiging wilt versturen kun je in Zoom op ⌘Cmnd+I of Alt+I om het venster te openen om een snelle uitnodiging te sturen. Vanaf het e-mail tabblad kopieer je de URL naar iedereen die je wilt uitnodigen. Als personen al in je contactenlijst staan kun je die al direct uitnodigen.

  Er is zelfs nog een snellere manier om mensen sneller uit te nodigen. Als je naar de instellingen van Zoom gaat kun je kiezen voor de optie 'copy invitation URL to clipboard once the meeting starts'. Met deze instelling hoef je niet meer handmatig de URL te kopiëren waardoor het nog eenvoudiger wordt om mensen uit te nodigen.

  Meeting opnemen

  Met Zoom kun je een meeting opnemen en later terugkijken of beluisteren. Dit is vooral handig voor docenten die examens of lessen geven of voor als je een vergadering wilt terugkijken van je werk. Je hoeft voor het opnemen maar een paar eenvoudige stappen te volgen. Wannneer je wilt beginnen met opnemen toets je ⌘Cmnd+Shift+R of Alt+R in om het opnemen te starten.

  Wanneer je de opname wilt pauzeren of weer wilt hervatten toets je ⌘Cmnd+Shift+P of Alt+P in. Waar je wel op moet letten is dat als je geen host bent van de meeting je wel even om toestemming vraagt aan de host om op te nemen. Als je wel host bent mag je de Zoom meeting gewoon opnemen.

  Zoom Webinars

  Naast normale meetings kun je in Zoom ook webinars houden of aan deelnemen. Zoom Webinars zijn een goede gelegenheid voor lezingen, bijeenkomsten en andere vergaderingen. Met Zoom Webinars kan de host communiceren met een grote groep zonder dat hij wordt onderbroken door iemand.

  Wanneer je deelneemt aan een Zoom Webinar kun je vragen of opmerkingen delen in de Webinar chat. Je bericht wordt dan alleen verstuurd naar de host zodat hij individueel antwoord kan geven op je vraag of opmerking. Zo kan de rest die de Webinar volgt jouw vraag of opmerking niet zien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.