Netflix blinkt uit tijdens coronacrisis

  De coronacrisis leeft natuurlijk bij iedereen. Alleen sommige partijen hebben hier meer last van dan anderen. Zo voelt Netflix amper iets van de pandemie. Het opnemen van verschillende Netflix-series zou nu juist beter verlopen.

  Covid-19 zorgt voor gestroomlijnde set

  Co-CEO van Netflix, Ted Sarandos, vertelde tijdens het Mipcom-congres (via Deadline) dat verschillende Netflix-producties een stuk soepeler lopen tijdens de coronacrisis. Dit zou komen doordat er bijvoorbeeld minder mensen op de set zijn. Ook gebeurt het eigenlijk niet meer dat de cast en crew daadwerkelijk een griepje krijgt of iets dergelijks. Dit komt ook doordat er nu veel strengere regels zijn tijdens de productie van bepaalde Netflix-series. Sarandos gebruikt het voorbeeld van de nieuwe seizoenen van The Witcher en Sex Education.

  Door de verschillende maatregelen en steun van de cast, verlopen de producties veel gestroomlijnder. We besparen dan ook op productiedagen. Dagen zijn korter en de opnamesetsworden beter geleid. Er zijn ook veel minder mensen per keer op de set, waardoor we sneller klaar zijn.

  Ted Sarandos - co-CEO Netflix

  Onder andere The Witcher Season 2 is in volle productie

  Sarandos sprak kort over het tweede seizoen van The Witcher en het nieuwe seizoen van Sex Education. De twee series zijn volop in productie en dit gaat soepeler dan ooit. Wie weet kunnen we daardoor wat eerder genieten van The Witcher Season 2.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.