Nieuwe Xbox Series X voorraad aangekomen bij Media Markt

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 12:00
xbox series xf1637772091
Gamers die nog op zoek zijn naar een next-gen console kunnen nu hun slag slaan. Bij een aantal Media Markt-filialen zijn er namelijk een voorraad nieuwe Xbox Series X consoles binnengekomen.
Al sinds de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X is het bijna onmogelijk om een exemplaar te bemachtigen. Je moet of geluk hebben met een loting of je moet je ziel verkopen aan één van de scalpers op Marktplaats. Maar de laatste tijd zien we gelukkig steeds meer next-gen consoles fysiek in de winkel verschijnen, waarbij geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.
Dat is nu ook weer het geval met de Xbox Series X. Op Budgetgaming wordt namelijk gemeld dat er verschillende filialen van Media Markt zijn met een nieuwe voorraad van de next-gen console van Microsoft. Bij de winkels in Zwolle, Amersfoort en Eindhoven Ekkersrijt kan je je slag slaan, mits je natuurlijk op tijd bent. De Xbox Series X consoles vliegen namelijk tien maanden na lancering alsof als warme broodjes over de toonbank.

Grote voorraadproblemen voor Xbox Series X

Het is niet vreemd dat een nieuwe console niet voorradig is vlak na de lancering, maar de schaarste van de PS5 en Xbox Series X zo lang na de launch is wel opmerkelijk. De reden daarvoor is de wereldwijde semiconductor chip-crisis die is ontstaan door de coronapandemie.
Doordat de productie een paar maanden stil is blijven liggen, zijn er grote wachtlijsten ontstaan.
Combineer dat met een enorme vraag naar nieuwe elektronica - niet alleen de next-gen consoles, maar ook nieuwe videokaarten en smartphones - en het is duidelijk waarom we zo lang moeten wachten op een Xbox Series X onder de TV. Als je op de hoogte wil blijven van de voorraad van de console, check dan ook ons overzichtsartikel, waarbij we je op de hoogte houden van alle nieuwe exemplaren.