Nieuwe vriendenlijst geeft aan of je op PS5 of PS4 speelt

  Sony is druk bezig met de lancering van de PS5 en alle voorbereidingen die daarbij komen kijken. Na de update is het nu bijvoorbeeld mogelijk om in de nieuwe vriendenlijst te zien of je friends op de PS5 of PS4 spelen.

  Met next-gen consoles gaat voornamelijk de aandacht uit naar de nieuwe hardware die daarbij komt kijken. Begrijpelijk, want daarmee kunnen graphics, gameplay en mechanics naar een hoger niveau worden getild. Toch is ook de software een niet te onderschatten onderdeel bij consoles en Sony is druk bezig om de overgang van de PS4 naar de PS5 zo soepel mogelijk te maken.

  De Japanse fabrikant heeft de afgelopen tijd dan ook een paar updates geïntroduceerd om de mogelijkheden van de current- en next-gen console uit te breiden, terwijl de functies van oude apparaten langzaam maar zeker eruit worden gefilterd. Eén van de nieuwe features is terug te vinden in de vriendenlijst op de PlayStation. Zo kan je nu niet alleen zien welke titel je vrienden aan het spelen zijn, maar ook op welk platform, dat meldt PushSquare. Die info wordt aangegeven met een klein icoontje, in de vorm van een kleine PS4 of PS5. Veel verwarring moet daar niet kunnen ontstaan, want de twee consoles verschillen qua ontwerp flink van elkaar.

  Wat past Sony nog meer aan?

  Naast de aanpassing aan de vriendenlijst heeft Sony ook een paar andere aanpassingen gemaakt aan de software-kant van de PS4 en PS5. Zo is het hele Trophies-systeem op de schop gegaan en ook de PlayStation Store wordt flink aangepast. Binnenkort is het namelijk niet meer mogelijk om PS3, PS Vita en PSP games te kopen via internet en kan dat alleen via je PlayStation apparaat zelf. PS4 en PS5 games kunnen nog wel aangeschaft worden op je smartphone, PC of laptop.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.