Nieuwe Uncharted voor PS5 onderweg door nieuwe studio?

News
donderdag, 02 juli 2020 om 12:30
xgn google image
Het is al lang geen geheim meer dat Sony intern een nieuwe studio aan het opzetten is in San Diego. Die nieuwe, geheime studio heeft nieuw talent aangetrokken, namelijk voormalige Naughty Dog-werknemers. De studio werkt volgens geruchten aan een nieuwe Uncharted-game.
De nieuwste werknemer van de San Diego-studio is Zak Oliver, een omgevingsartiest die recentelijk nog aan The Last of Us Part 2 heeft gewerkt. Oliver is vorige maand overgeschakeld naar de nieuwe studio volgens PushSquare. In zijn nieuwe rol zal hij als Seniro Environment Artist werken aan een nieuw project.
Velen geruchten duiden erop dat dit mogelijk een nieuw deel gaat worden in de Uncharted-reeks. Of dit een vervolg wordt of een spin-off, zoals The Lost Legacy, is nog onduidelijk. Hoewel het nog niet duidelijk is hoever de game in ontwikkeling is, verwacht de website dat de nieuwe game binnen anderhalf jaar getoond wordt.
Vermoedelijk betreft het dan ook een game voor de PlayStation 5. Gezien de PS5 reveal in juni de nadruk legde op games die voornamelijk in 2020 en 2021 verschijnen, is het aannemelijk dat de game pas voor 2022 of later op de planning staat. Een overzicht van de games die tijdens de PS5 reveal aangekondigd zijn, vind je hier.

Geruchten over nieuwe Uncharted doken al eerder op

In het verleden doken al vaker geruchten op over een nieuwe Uncharted-titel. De game zou inderdaad niet door Naughty Dog worden ontwikkeld, maar de nieuwe studio uit San Diego. Het gerucht uit februari 2020 stelde alleen wel dat de game in 2021 op de PS5 zou verschijnen.
Tevens zou de game een officieel vijfde deel worden, maar ook dit is voor nu alleen nog een gerucht. De acteur achter Nathan Drake, Nolan North, ziet een vijfde deel in ieder geval wel zitten. Zo liet hij op Twitter weten dat in een reactie dat hij klaar is om zijn klimspullen weer uit de kast te halen.