Nieuwe The Walking Dead game wordt afgeslacht op social media

News
zondag, 19 november 2023 om 10:00
the walking dead seizoen 9 zonder andrew lincoln 132548 1f1700236843
De nieuwe game gebaseerd op het gelijknamige televisieserie The Walking Dead heeft veel fans woedend gemaakt. Eerder heeft de uitgever al een andere dramatische game gelanceerd dit jaar.
The Walking Dead: Destinies werd oorspronkelijk aangekondigd als een meeslepende third-person action-adventure game, waarin spelers aan de slag kunnen met iconische personages uit The Walking Dead. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen Shane, Michonne, Carol en Rick. De game beloofde een herinterpretatie van het verhaal van seizoen 1 tot seizoen 4, waarbij spelers cruciale beslissingen nemen die de loop van het verhaal zouden moeten veranderen.

Niet alleen de zombies zijn hersenloos

De kritiek die het spel ontvangt, komt voornamelijk van fans op social media platforms zoals Twitter, TikTok en Reddit. Veelgehoorde klachten zijn onder meer het opvallende ontbreken van cutscenes. Daarnaast vergelijken sommige spelers de visuele kwaliteit met een productie met een zeer beperkt budget. De game oogt meer als een goedkope mobile game dan een daadwerkelijk volwaardige game.
Een ander punt van teleurstelling is het gehaaste verhaal, waarbij het spel meerdere seizoenen in slechts enkele uren doorloopt. Ondanks de belofte van meer dan 150 eindvariaties uiten spelers hun ontevredenheid over het gebrek aan diepgang.
Daarnaast zijn er meldingen van game-breaking bugs en een vermeende gebrekkige staat bij de lancering. Vrijwel alle streamers zitten op een gegeven moment vast in de game, wat alleen opgelost kan worden door een patch van de ontwikkelaar. Fans wijzen daarnaast op het ontbreken van belangrijke personages zoals Andrea, Amy en Ed en missende tussenfilmpjes die zelfs nog eerder in trailers werden getoond.

Een ezel stoot zich...

De uitgever van The Walking Dead: Destinies, het gamebedrijf GameMill Entertainment, leverde eerder dit jaar al één van de slechtste games van dit jaar af: Skull Island: Rise of Kong. De game was zo slecht, dat veel spelers het zelfs 'oplichterij' noemen en hun geld terug eisten.