Dit is waarom jij Flashback 2 wil spelen

Article
zaterdag, 18 november 2023 om 12:00
flashback 2 artworkf1699271185
Deze week verscheen Flashback 2 voor de PlayStation 5, een vervolg op de originele Flashback die legendarische proporties heeft aangenomen. Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom jij de sequel wil spelen.

Terugkeer van een legendarische naam

Bij de naam Flashback 2 zal je misschien even raar opkijken. De laatste jaren is er namelijk geen game verschenen met de naam Flashback. Dat komt namelijk doordat de originele titel uitgebracht werd in 1992. 31 jaar later komt er dus eindelijk een vervolg en dat is hoog tijd.
Na al die jaren heeft de game heeft een legendarische status gekregen - hij komt dan ook vaak terug in lijstjes met de 100 beste videogames ooit gemaakt. De reden voor al die lof is omdat Flashback zorgde voor een revolutie op het gebied van actiegames. Zonder Flashback zag het genre er tegenwoordig misschien wel heel anders uit.
Flashback 2 is bovendien geen zielloos vervolg dat alleen meelift op de naam. Het vervolg is namelijk bedacht en gemaakt door Paul Cuisset, de originele maker van Flashback.
flashback 2f1698940965

Wapen versterkt met AI

In Flashback 2 krijgen spelers opnieuw de controle over Conrad B. Hart, een jonge agent van de GBI (Galactic Bureau of Investigation). Het bestaan van de hele mensheid ligt in zijn handen, want het is aan Conrad om een invasie van een ras aliens genaamd Morphs te stoppen, die onder leiding staan van de gevreesde General Lazarus.
Dat is natuurlijk niet eenvoudig, maar hij krijgt daar wel wat hulp bij, onder andere van A.I.S.H.A. Een wapen dat versterkt is door middel van kunstmatige intelligentie. Het wapen kan daardoor niet alleen communiceren, maar ook aangepast worden op verschillende situaties.
flashback 2 2f1698941009

Een sfeervolle Cyberpunk-wereld

Tijdens het avontuur komt Conrad langs verschillende locaties. En aangezien Flashback 2 zich afspeelt in de 22ste eeuw, zijn dat niet alleen de bekende steden en gebieden op aarde. In plaats daarvan maak je een galactisch reisje langs de verschillende gebieden van de United Worlds.
Zo mag je bruisende Cyberpunk-locaties als New Tokyo en New Washington verkennen, waarbij de neonlichten fel van het beeldscherm zullen spatten. Maar er zijn ook exotische locaties, zoals een buitenaardse jungle, waar gevaar om elk hoek schuilt. En daar komt de invasie van aliens dan nog eens bovenop.
flashback 2 junglef1699271343

2D meets 3D

De originele Flashback is een 2D-platformgame met shooter-elementen, maar ook veel puzzels die je moet oplossen. Het vervolg borduurt voort op die succesvolle formule, maar zorgt er ook voor dat de game perfect past in de huidige tijdsgeest.
Zo heeft ontwikkelaar Microids Studio Paris, samen met Paul Cuisset, gezorgd voor prachtige 3D-omgevingen. De gameplay speelt zich nog steeds grotendeels af op twee dimensies, maar de werelden voelen met de nieuwe stijl veel levendiger aan en zorgen ook voor meer diepte.
Flashback 2 biedt naast het oplossen van puzzels, de nodige schietactie met hulp van A.I.S.H.A waarbij je je een weg baant door diverse locaties. Hiermee schotelt de game dus een mooie mix voor van genres met gevarieerde gameplay.
Flashback 2 is nu uit voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. De PlayStation 4- en Nintendo Switch-versies staan op de planning voor 2024.
Dit artikel is in samenwerking met Mindscape.