Nieuwe Tears of the Kingdom gameplay verandert de wereld

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 12:30
tears of the kingdom 4f1675935257
De release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom begint aardig dichtbij te komen. Toch is er nog veel onbekend over het vervolg op Breath of the Wild. Er is bijvoorbeeld nog maar weinig gameplay getoond, maar producer Eiji Aonuma licht nu een tipje van de sluier op.
Zelda-producer Eiji Aonuma was onlangs aanwezig bij de Famitsu Game Awards. Daar won Tears of the Kingdom een prijs voor de game waar het meest naar uitgekeken wordt. Toen Aonuma de prijs ontvangst nam liet hij wat kleine dingen vallen over de nieuwe Zelda-game.
Volgens een ruwe vertaling van Genki_JPN spreekt Aonuma van gameplay die de wereld gaat veranderen (via Nintendo Life). Tears of the Kingdom moet de “fantasie van spelers in vervulling laten gaan met nieuwe gameplay die veranderingen teweegbrengt in de game wereld”. Aonuma hoopt bovendien dat spelers aangenaam verrast zullen zijn door deze gameplay en dat ze het leuk vinden om een Hyrule in een onbekende staat te ontdekken.
Wat Aonuma precies bedoelt is niet helemaal duidelijk. Een mogelijke opvatting zou zijn dat spelers zelf kunnen veranderen hoe de wereld eruit ziet. Het is ook goed mogelijk dat Aonuma bedoelt dat nieuwe gameplay elementen veranderen hoe je Hyrule ervaart ten opzichte van Breath of the Wild. De nieuwste trailer toonde een soort voertuigen, die geen onderdeel waren van hoe je reisde in de vorige game.

Wanneer is de release van Tears of the Kingdom?

Het is al langer een zorg onder sommige fans dat Tears of the Kingdom teveel gaat lijken op Breath of the Wild. Wellicht zien we in de komende maand meer gameplay die het tegendeel bewijst. Wanneer de game uitkomt op 12 mei kunnen spelers in ieder geval zelf beleven wat er allemaal anders is in Tears of the Kingdom.