Nieuwe Star Trek film met Chris Pine in de maak

News
donderdag, 17 februari 2022 om 13:30
hev 1631886944277f1645091451
Paramount is naar verluidt in gesprek met Chris Pine om terug te keren als James T. Kirk in een nieuwe Star Trek film. Dat meldt Deadline.
Afgelopen september werd al bekend dat er meer Star Trek films aankwamen. Alleen was het toen nog niet duidelijk of dit een geheel nieuwe film was, of een nieuw deel in de reeks van J.J. Abrams. Deze week bevestigde Abrams het bestaan van een vierde film tijdens ViacomCBS Investor Day.
Niet alleen Chris Pine zal terugkeren voor deze vierde film. Het is namelijk ook de bedoeling dat Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, John Cho en Simon Pegg allen hun rollen weer gaan spelen. Volgens Variety was het een hoge prioriteit om de originele cast terug te brengen, wat door de drukke schema’s van de sterren niet zo makkelijk was. Onduidelijk is nog of de rol van Pavel Chekov gerecast zou worden. Dit karakter werd in de vorige films gespeeld door Anton Yelchin, die in 2016 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. De opnames staat gepland voor eind 2022 onder de regie van Matt Shakman (Wandavision, It’s Always Sunny in Philadelphia, Game of Thrones). J.J. Abrams keert terug als producer.

Waar gaat de nieuwe Star Trek film over?

In het originele plan voor dit vervolg op Star Trek Beyond zou Captain Kirk worstelen met de nalatenschap van zijn vader, die zich op heldhaftige wijze heeft opgeofferd aan boord van de USS Kelvin in een strijd met een Romulan. Of deze verhaallijn nog steeds op tafel ligt is nog niet duidelijk. Voor nu houdt Paramount de plotdetails nog even geheim.