Nieuwe Souls-games mogelijk zonder Elden Ring-regisseur

News
maandag, 26 februari 2024 om 10:30
elden ring shadow of the erdtree bossf1708592213
Hidetaka Miyazaki, de regisseur van Elden Ring en Dark Souls (en Dark Souls 3), heeft recent laten doorschijnen dat hij in de toekomst wellicht de touwtjes uit handen geeft voor nieuwe Souls-games.
In gesprek met IGN stelt het boegbeeld van FromSoftware dat de kans enorm is dat hij in de toekomst niet als regisseur fungeert voor andere Souls-achtige games.
"Er is een grote kans dat we de verantwoordelijkheden van regisseur delegeren voor die andere Souls-achtige games in de toekomst", legt Miyazaki uit. "Ik denk dat de kans groot is dat we nieuwe regisseurs zien vanaf heden."
De Elden Ring-regisseur vervolgt: "En ik denk dat als we dat doen, dat ik een stapje terug doe uit die toezichthoudende rol en dat ik ze volledig de controle geef over die projecten."
"Ik denk dat dit de beste en gemakkelijkste manier is om ervoor te zorgen dat ze excelleren in die omgevingen met die nieuwe projecten", besluit de regisseur van Dark Souls en Dark Souls 3.
dark souls 2f1708936737

Voorbeeld aan Dark Souls 2 nemen

Als voorbeeld haalt Miyazaki Dark Souls 2 aan, de enige Souls-game die de Japanner niet geregisseerd heeft. Hoewel de game destijds lang niet bij iedereen in de smaak viel, ziet de regisseur van het eerste deel de titel nog altijd als een succes (en staat XGN nog altijd achter haar cijfer).
"Ik denk dat dat een geweldig project voor ons was", legt Miyazaki uit. "Zonder die game hadden we een aantal ideeën niet gehad die we gebruikt hebben voor de rest van de reeks."