Nieuwe releasedatum van Fantastic Beasts 3 bekendgemaakt

News
woensdag, 22 september 2021 om 19:30
fantastic beasts 2f1632325377
Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat het derde deel van Fantastic Beasts op 15 april 2022 moet gaan uitkomen. Dat is eerder dan verwacht, want de nieuwe film zou eigenlijk pas in juli 2022 verschijnen.
Warner Bros heeft naar buiten gebracht dat het derde deel van de Harry Potter spin-off Fantastic Beasts al op 15 april 2022 te zien zal zijn in de bioscopen. Dat meldt Deadline. Wat opvallend is, is dat er al een releasedatum bekend was. Namelijk 15 juli 2022. Dit betekent dus dat de studio Fantastic Beasts 3 naar voren heeft geschoven.

Waar gaan de Fantastic Beasts over?

De Fantastic Beasts films gaan over een magizoologist, dat is een tovenaar die onderzoek doet naar magische beesten. Hoofdrolspeler Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) verzamelt de beesten en probeert ze ook te temmen. Het speelt zich af in verschillende Europese steden in de jaren 20. Hij komt in deze steden op de geheime plekken die alleen voor tovenaars toegankelijk zijn, maar stuit ook op veel problemen.
Fantastic Beasts is een spin-off van Harry Potter en is dus om te smullen voor fans van de franchise. De vorige twee Fantastic Beasts films zijn een groot succes voor Warner Bros. Beide films hebben samen 1.46 biljoen dollar opgebracht. Alle films gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling hebben de studio al 9.2 biljoen dollar opgeleverd.
De releasedatum is alleen bedoelt voor wanneer de nieuwe film in de bioscoop te zien zal zijn. Het betekent niet dat de film op 15 april op HBO Max zal staan, in tegenstelling tot andere films van Warner Bros. Voor Nederland zou dit geen impact hebben, want wij hebben dit platform nog niet.