Sony stopt met PlayStation Plus Collection voor PS5-gebruikers

News
donderdag, 02 februari 2023 om 12:30
playstation plus newf1655289162
Na 9 mei stopt Sony met de PlayStation Plus Collection. De Collection is een manier om geselecteerde gratis PS4 games te kunnen spelen op de PS5. PS Plus-gebruikers kunnen de games tot en met 9 mei nog claimen, daarna is het niet meer mogelijk om ze aan je collectie toe te voegen.
Het bedrijf heeft dit via een persbericht aangekondigd. Het bedrijf laat weten dat de collectie na dinsdag 9 mei wordt geschrapt. PS Plus-abonnees kunnen de games uit de collectie tot en met die datum nog wel toevoegen aan hun bibliotheek, waarna ze speelbaar blijven zolang de gebruiker in kwestie lid is van PlayStation Plus. Na 9 mei is het niet meer mogelijk om de games te claimen.
In 2020 werd de PlayStation Plus Collection geïntroduceerd samen met de PlayStation 5. De verzameling bevat verschillende PS4 titels, die PS5-gebruikers op hun console kunnen downloaden en spelen. Voor alle PlayStation Plus-abonnees is de collectie beschikbaar, ongeacht de tier waar je een abonnement op hebt.

Welke games zitten er in de PS Plus Collection?

Momenteel zijn er 19 PS4 games beschikbaar in de PS Plus Collection. Daaronder vallen PlayStation-exclusives als Bloodborne, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Detroit Become Human en Fallout 4.
Het bedrijf biedt ook een gamecatalogus met een groter aantal PS4 en PS5 titels als onderdeel van zijn duurdere PS Plus Extra en Premium-abonnementen. Die blijven wel beschikbaar. Het bedrijf blijft ook iedere maand een aantal gratis games beschikbaar stellen voor PS Plus-abonnees. In februari betreffen dat bijvoorbeeld Destiny 2 Beyond Light, OlliOlli Wold, Evil Dead en Mafia: Definitive Edition.

Populair Nieuws