Nieuwe PS5 controller al jaren in ontwikkeling

News
zondag, 08 januari 2023 om 15:00
Een controller is voor de meeste mensen een geschikt apparaat om games te besturen, maar er zijn ook uitzondering. Voor mensen met een fysieke handicap komt Sony nu met een speciale controller. Of die het goed doet moet nog blijken, maar aan de tijd die in de ontwikkeling heeft gezeten zal het niet liggen.
Veel bedrijven in de game-industrie doen steeds meer om ook mensen met beperkingen in staat te stellen om te gamen. Daarbij kun je denken aan games die bijvoorbeeld allerlei opties hebben om het audiovisuele aspect van een game aan te passen zodat zoveel mogelijk mensen alles goed genoeg kunnen zien en horen. Maar er zijn ook mensen die geen traditionele controller kunnen gebruiken.
Daarvoor komt Sony nu met een speciale controller, bekend als Project Leonardo. Het is een controller in twee delen die je niet hoeft vast te houden en waaraan je van alles kunt veranderen. Het is geen ontwerp dat Sony snel heeft verzonnen: PlayStation-baas Jim Ryan vertelt Wired dat er jaren werk in Project Leonardo zit.

Iedereen moet kunnen gamen met Project Leonardo

Games zijn niet altijd heel vriendelijk geweest voor mensen met beperkingen, maar daar wil Sony verandering in brengen. Het bedrijf ziet een toekomst voor zich waarin zoveel mogelijk mensen kunnen gamen. Project Leonardo is daar een belangrijke stap in aan de hardware kant.
Qua software maakt Sony de laatste jaren ook steeds meer werk van toegankelijkheidsfuncties. The Last of Us Part 2 maakte in dat opzicht kilometers en The Last of Us Part 1 nam veel van deze functies over en breidde ze verder uit. Ook God of War Ragnarok zat boordevol functies om mensen met beperkingen tegemoet te komen.

Populair Nieuws